Aktuális

Ez meg hogy lehet? Eladott kocsijáért büntetik Istvánt

Hu-Zo

2018. június 16. szombat 09:30

<p>Az eladott kocsival „elkövetett” szabályszegés miatt kellene büntetést befizetnie egy budapesti férfinak. Massár István azonban inkább harcba száll a bürokráciával.</p>

Kétségbeesve fordult a Borshoz panaszával egy békásmegyeri férfi. Massár István szerint az Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a bolondját járatja vele, teljesen jogtalanul akarják pótdíjfizetésre kötelezni őt.

István szerződésekkel, hivatalos papírokkal igyekszik bizonyítani igazát. Április 17-én adta el a kocsiját, a szerződésen minden adatot gondosan rögzítettek, köztük az átadás pontos időpontját is. Az autó 13 óra 46 perckor cserélt gazdát. István a gépkocsi eladását és átruházását igazoló okmányt a Kormányhivatalnál május 2-án bemutatta, és erről átvételi elismervényt kapott.

– Legnagyobb megdöbbenésemre később a nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-től két pótdíjfizetési felszólítást kaptam. Ezekben azt közölték, hogy április 17-én 14 óra 07 perckor (az autó eladása után 21 perccel – a szerk.), illetve április 19-én 09 óra 27 perckor matrica nélkül közlekedtem, és ezért 14 875 forint pótdíjat kell befizetnem 60 napon belül. Amennyiben ezt nem teljesítem, úgy a büntetés 59 500 forintra emelkedik, és a jogi eljárás költségei is engem terhelnek. Természetesen ezt elfogadhatatlannak tartom, ezért levelet írtam a zrt.-nek, és elküldtem a szerződést is – emlékezett a volt tulajdonos. 

Válaszukban is elutasításra talált, olyan hatóság által kiállított igazolást kérnek tőle, amely hitelt érdemlően tanúsítja, hogy az ellenőrzés időpontjában a szóban forgó gépjármű nem állt a tulajdonában.  

Szerkesztőségünk kikérte dr. Pataky Csaba ügyvéd, közlekedési és biztosítási szakjogász véleményét, aki szerint mindenképpen jogorvoslati kérelemmel kell élni, és bírósághoz kell fordulni. 

– Meggyőződésem, hogy Istvánnak nyert ügye van – mondta a szakember.  

Az üggyel kapcsolatban kerestük az Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.-t, de csak egy ügyintézőig sikerült eljutni. Ő a kommunikációs osztály megkeresését javasolta, ők azonban nem vették fel a telefont.

További cikkek

Borzalmas

Mécsesek, kerítésre akasztott plüssmackó: szívszorító tragédia történt az újpesti iskolában

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Ez is érdekelhet

mindmegette.hu

A pszichológus elárulta, miért nem tartjuk be az újévi fogadalmainkat!

magyarnemzet.hu

Megalapozott a gyanú, hogy V. Naszályi Márta közokirat-hamisítást követett el

beol.hu

Nem zárta be a gyomaendrődi tulajdonos a kaput, idős nőre támadtak a kiszökött pitbullok

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

mindmegette.hu

9 egyszerű sajtos-csirkés tészta, amiből garantált a repeta

vg.hu

Világrekorder híd épül Sátoraljaújhelyen

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: már 12 fertőzött van, a németek a visszalépést fontolgatják!

nemzetisport.hu

Olasz Kupa: a sírból jött vissza az Inter, ott van a nyolc között

borsonline.hu

Hat évvel korábban ugyanazért hagyta el vőlegényét Kulcsár Edina, mint most Csutit

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó