Lila káposztás tormakrém, popcorn, máriatövis, Bolero és máglyarakás. Bármilyen hihetetlen, ezek az előttünk álló szezon legvagányabb fagyijai. – Mindig kihívás valami újat készíteni – kezdte lapunknak Gangel András termékfejlesztô cukrász, aki elárulta: a káposztás tormakrém egy hónap kísérletezgetés eredménye. – A tormakrém az alapíz, mert a csípôssége mellett megvan benne az édesség is. Ebbe dolgoztuk bele a lila káposztát. Ezeket a fagyikat a gasztronómiában is használhatják: például hús mellé elôételnek kiváló. Persze az is fontos, hogy önmagában finom legyen. A kollégákkal imádunk új ízeket kombinálni. Gondolhatják, mennyi fagyit eszünk, mert mi vagyunk az elsô körös tesztelôk is – nevette el magát a cukrász, aki megsúgta a Borsnak: a következô extrém durranás a kukoricakrém fagyi lesz.
Újítson!
A fagyi nagyon sok változáson ment át az évek alatt. A gyümölcsdarabok megjelenése például nem volt annyira drasztikus, arra nem kaptuk fel a fejünket – árulta el Sass Dani, a Viasat3 Ide süss! című cukrászműsorának házigazdája. – Ahogyan a gasztronómiában, a fagylaltok készítésében is mindent kipróbálnak a készítők, érdemes kóstolgatni, legyen merész!
Jöhet sós is
Köböl Anita édesszájú, ezért szívesen kóstolta végig az idei újításokat. – Nincs az a főétkezés, ami után ne igényelném az édességet, kizárólag laktózmentes verzióban. Napi egy belefér. Nekem a sós karamell a kedvencem, de a mostani ajánlatból a lila káposztás tormakrémre szavazok. Egyszerűen fantasztikus!
A klasszikus vaníliánál nincs jobb
Szerednyey Béla gyönyörű felesége, Szépréti Szilvia édesapja mellett szintén cukrászmester, ő vezeti saját cukrászdájukat. Tapasztalatai szerint a klasszikus a befutó.
– Nagyon őszinte leszek. Én a hagyományos ízeket kedvelem, és nálunk azokra van a legnagyobb kereslet. A cukrászok előszeretettel kísérleteznek és imádják a kreatív ötleteket, ezek meg is valósulnak, de az eladás szempontjából előnyösebbek az alapízek. Ezek az újítások egyébként rendkívül izgalmasak. Tapasztalatom szerint a vendégek egy idő után visszatérnek a megszokott csoki, vanília, puncs alaphoz. Én a joghurtot imádom. A paleo is divat, de csak egy szűk réteg kéri – magyarázta Szilvia, aki szívből drukkol a lila káposztás fagyinak, kíváncsian várja a visszajelzéseket.
Kísérletezgető típus vagyok
Katus Attila gyermekkorában az alapízeket kedvelte, nála a korral együtt jött az új iránti éhség is.
– Hangulatomtól függően imádok kísérletezni. Ahogy haladok előre a korban egyre vakmerőbb leszek. A fagyi a diéta nagyszerű része lehet, de én életformát képviselek. Egyensúlyba szeretem állítani az embereket, ezeknek része lehet a szénhidrát-csökkentett fagyi – árulta el Katus Attila életmód-tanácsadó, aki választani sem tudott az újdonságok közül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.