Vigyázzon a tenger gyümölcseivel, ha várandós!

Vigyázzon a tenger gyümölcseivel, ha várandós!

kismama
PUBLIKÁLÁS: 2018. március 22. 15:30
V. G.

A legszentebb, legfontosabb időszakot a nők a terhesség alatt számtalan kétellyel és rájuk háruló veszéllyel élik meg. Fontos is tudni, mit ehetnek és mit nem, ugyanis a baba és a saját biztonságuk is kiemelt szerepet élvez a kilenc hónap alatt.

Bizonyos ételeket jobb ilyenkor elkerülni, nem kell megijedni, de áttanulmányozni mindenképp szükséges a tiltólistát élelmiszereket. Nem veszélyes, ellenben javasolt kihagyni a máj fogyasztását, ugyanis az tartalmazhat olyan méreganyagokat, melyek nem feltétlen vannak jótékony hatással a magzat fejlődésének szempontjából. A tenger gyümölcseinél, így a ráknál, kicsit problémásabb az ügy.

Rengeteg kismama szeretné megtartani alakját, így előszeretettel választ garnélát fehérjetartalma és alacsony kalóriatartalma miatt. Jobb azonban ilyenkor elkerülni a kockázatot, a nyers kagylók például káros baktériumokat és vírusokat tartalmazhatnak, amelyek ételmérgezést okozhatnak.

Ezért, a garnélarák elkészítésénél, gondosan kell megsütni, sütés előtt mosni, fertőtleníteni. Nem riogatás, csak jobb odafigyelni a tengeri herkentyűknél, hogy elkerüljék a káros következményeket! A hideg előfőzött garnélák finomak, a kereskedelmi forgalomban kapható garnélák pedig számos biztonsági szabályozási teszten mennek keresztül.

Kagylóhús esetében fontos, hogy helyi bejelentésekkel vagy helyi hatóságaival ellenőrzött terméket vásároljon!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.