Aktuális

Tahi Tóth László özvegye: Én fogtam le a szemed

kbv

2018. március 8. csütörtök 08:00

<p>Kárászy Szilvia képtelen volt végigmondani búcsúbeszédét a színész temetésén</p>

Száznál is többen kísérték utolsó útjára a művészt, aki februárban, hosszú betegség után hunyt el.

Ugyan a tavasz első lehelete már mosolyt csalt az arcokra, a Farkasréti temető ravatalozója környékén még búskomor volt a hangulat a metsző hidegben tegnap délután.

Pedig, ahogy Székhelyi József búcsúbeszédében mondta, „Tahi” annak örülne, ha mindenki mosolyogna. Tahi Tóth Lászlót kísérték utolsó útjára, a színészért száznál is többen vállalták az álldogálást a metsző hidegben.

Özvegye, Kárászy Szilvia azonban ebből aligha érzékelt valamit, a szertartást zokogva tűrte végig. Gyönyörű gyászbeszédet írt szerelmének, ám azt végül képtelen volt felolvasni. Jó barátjuk, és a színész kollégája, Kútvölgyi Erzsébet mondta el helyette a megható sorokat.

– Lacuskám! Napfényt rendeltem neked, mert ez méltó hozzád – kezdte tolmácsolni az özvegy sorait a színésznő. – Megvártad, amíg hazaértem a patikából, én fogtam le a szemed. Az utolsó mosolyod és lélegzetvételed nekem szól. Megölelgettem és simogattam a halott tested az otthonunkban.

Felfoghatatlan – folytatta a színésznő. – Voltak nehézségeink, de újra és újra beléd szerettem. Már nem félek semmitől – olvasta meghatottan Kútvölgyi.

A színésznőt pályatársak, barátok és kollégák váltották. Székhelyi József a közös teniszezések emlékét elevenítette fel.

Lukács Sándor, aki a Vígszínházból általában hazavitte, mert közel laktak egymáshoz, azt a több tucat darabot sorolta fel, amiben láthatta a Kossuth-díjas művészt. Eszenyi Enikő, a teátrum igazgatója pedig az egész társulat nevében búcsúzott.

Tahi Tóth László tavaly a színpadon lett rosszul, márciusban esett át életmentő műtéten, októberben mégis visszatért a színházba.

December végén  újra lá­tás­zavarra és mozgáskoordinációs problémákra panaszkodott,kiderült, hogy az agydaganata kiújult. Felesége az utolsó pillanatig ápolta. Február 22-én hunyt el, 75 éves volt.

Kórházból érkezett Marton

A tavaly kirobbant zaklatási botrány óta először jelent meg a nyilvánosság előtt Marton László, a Vígszínház egykori főrendezője, hogy részt vehessen barátja temetésén. Látszólag megviselte a botrány, nehezen jár, lefogyott, a sok állás kifárasztja. A szertartásra fia kísérte, és az is kiderült, csak erre a pár órára engedték ki a kórházból, ahová vissza is kellett mennie délután.

– Ahogy elindult a szertartás, a Képzelt riportból a duett szólt. Együtt csináltuk, együtt kerültünk a Víghez. Az egyik legutolsó szerepe pedig a Játék a kastélyban volt. Az egész élet összekötött minket. Pont most, amikor idejöttünk, a fiamnak mutattam az SMS-eit. Végig SMS-eket küldött nekem. Párhuzamosan voltunk betegek… Az utolsó SMS-e az volt: „Vigyázz magadra!” – mondta lapunknak a szertartás után Marton.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kövér László: Harmadik világháború fenyeget

origo.hu

Meztelenül jógázik a hatalmas mellű Playboy-modell - fotók

life.hu

Béres Alexandra így élvezi a nyarat lányaival - fotó

vg.hu

Kiderült, mi történt az ukrán gabonával: az oroszok rátették a kezüket

ripost.hu

Öngyilkos lett egy fiatal nő Óbudán - "A gondnok könyörgött neki, hogy ne tegye!"

hirtv.hu

Nyomozás: Emberi maradványokra bukkant Berki léleklátója

origo.hu

Döbbenet, mire használnák a sisakot, amely jelez, ha viselője pornót néz

mindmegette.hu

Mi legyen az ebéd? 13+1 kajaötlet hétvégére, amitől tuti lesz a nyugodt délutáni szieszta

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

Bűntény

Kukába dobta kisunokája holttestét a horrormama

Vallomás

12 éven át erőszakolt meg az apám, attól féltem, meg is fog ölni