Aktuális

Pánik Ferihegyen: Kilökték a gépből az izraeli nőt

Bors

Létrehozva: 2018.03.29.

Forrás: MTI

Tisztul a kép a múlt pénteki ferihegyi utaspánik ügyé­ben. Úgy tűnik, hogy nem a pilóta, hanem az utaskísérő személyzet hibázhatott. Az Israel National News értesülései szerint a pilóta parancsa ellenére nyitották ki a Budapestről Tel-Avivba induló repülőn a vészkijáratot. Az is kiderült, hogy a súlyos fejsérülést szenvedett izraeli nő nem magától csúszott le a gumicsúszdán, hanem a fedélzeten ki­alakult pánikban valaki meglökte, és kizuhant a gépből. A Borsnak nyilatkozó repülési szakértő szerint ez a verzió tűnik eddig a leghihetőbbnek.

– Amennyiben a kapitány pa­rancsa ellenére nyitják ki a vészkijáratot, akkor nem kontrol­lált a gép kiürítése. Az utaskísérők feladata a menekítés alatt, hogy meggyőződjenek a kijárat biztonságáról – hangsúlyozta.

A kétgyermekes Dikla Abitbul kezelésére két izraeli orvos is érkezett Magyarországra. A budapesti kórházban fekvő 38 éves nő állapotáról az édesanyja, Rikki Sapirin számolt be az izraeli sajtó­nak.

– A fejére esett, és eltörtek a bordái. Itt maradunk vele Budapesten, egyelőre ez a helyzet. A lányom öt napra érkezett a magyar fővárosba. Végig arról beszélt, milyen jól érezte magát. A gyerekeknek ajándékkal is készült – nyilatkozta a megsérült nő édesanyja.

Frissítés!

Az incidensről az egyik szemtanú időközben feltöltött egy videót:

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek