Aktuális

Mélybe zuhant a füsttel teli gép utasa - Pánik tört ki a ferihegyi repülőtéren

Bors

Létrehozva: 2018.03.23.

Forrás: képernyőfotó

Életmentő műtétet hajtottak végre azon a nőn, aki március 23-án, péntek reggel vészcsúszdán mentettek ki egy füsttel megtelt gépből a Liszt Ferenc reptéren. A nő a csúszdáról lesiklás közben lezuhant.

Füst miatt alakult ki pánik egy repülőn a budapesti ferihegyi repülőtéren. A Malév egyik vontató járműve – egyelőre tisztázatlan okok miatt – elkezdett intenzíven füstölni.

A hajtóműveken keresztül a füst beszivárgott egy Tel-Avivba készülő repülőgép utasterébe. Emiatt az utasok között pánik alakult ki, ezért a személyzet úgy döntött, hogy kimenekítik az utasokat.
Egy 39 éves hölgy a vészcsúszdán siklott lefelé, amikor a mélybe zuhant.

Olyan súlyosan megsérült, hogy a kiérkező mentőegységnek életmentő beavatkozást kellett végezni rajta:
– A ma hajnalban, a Liszt Ferenc repülőtéren történt sajnálatos utas balesethez pillanatok alatt kiérkezett az orvosi csapatunk, akik egy földön fekvő eszméletlen hölgyet találtak. Kollégáink a sérültön életmentő beavatkozást végeztek – írta ki oldalára az AMS Airport Medical Service. A nőt ezután válságos állapotban szállították kórházba.

Egyelőre nem tudni, ki hibázott. Reptéri információink szerint amíg egy pilóta össze van kapcsolva a földi személyzettel, az evakuálás előtt mindig informálódik. Hozzáteszik: tűz valószínűleg nem volt, ugyanis ebben az esetben a szenzorok magasabb hőmérsékletet jeleztek volna.

– A hölgy volt az első, aki csúszott, és valahogyan megpattant a csúszdán. Jelen esetben senki nem vonható felelősségre, főleg akkor, ha a hajózó személyzet megadott minden tájékoztatást a vészhelyzetre vonatkozóan – mondta forrásunk. 

Az esetet vizsgálják, Farkas Attila, a Travel Service Hungary vezérigazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy még nem tudják, miért kezdett füstölni a vontató.

Így kell kiüríteni egy gépet

A repülőgép belsejében rövid időn belül meg kell szabadítani az utasokat minden szúró, vágó eszköztől, ami az öltözékükön zavarná őket a vészcsúszdán való lecsúszásban, illetve kárt tehetne a csúszdában. Minden­kinek le kell venni a cipőjét, táskát nem vihetnek magukkal. Mindenhez a légiutas-kísérők nyújtanak segítséget, kötelességük az utasok megnyugtatása is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek