Aktuális

Ferihegyen lehet az újabb taxisblokád

Bors

Létrehozva: 2018.03.02.

Forrás: MTI

Legalább tizenöt perces várakozási idő kellene a taxisoknak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a terminálok belső körénél. Így gondolja az a négyezer taxis, aki nincs benne abban a szűk körben, amely öt percnél többre megállhat a 2A és 2B terminál közvetlen kijáratainál.

– Balkáni állapotok uralkodnak a reptéren, ami sem az utasoknak, sem a taxisoknak nem felel meg. Szégyenteljes, hogy a külső körökön nincs egy hivatalos taxiállomás, ahogyan az sem életszerű, hogy öt perc alatt kiszálljon az utas, és az adminisztráció is elkészüljön. Mi mégsem hárítjuk át a plusz 2000 forintos büntetést – háborgott a Borsnak Csertek István, az Európai Taxisegyesület elnöke.

A taxisok először is azt szeretnék elérni, hogy visszakaphassák a korábbi helyüket, vagyis ne csak a Főtaxi kocsijai állhassanak meg a belső körön, illetve hogy az ötperces várakozási idő tizenötre növekedjen. Már felvették a kapcsolatot a Budapest Airporttal. Ha nem jutnak megegyezésre, demonstrációkba kezdenek, ami lehet akár a repülőtérhez vezető út sorompójának blokádja is.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek