De mégis mi az a halloumi?!

De mégis mi az a halloumi?!

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2018. március 26. 19:15
Egy jó tipp húshagyó napokra.
Bors

Hallott már a halloumiról? A ciprusról származó sajt mostanság nagy divatba jött, egyre többen keresik a polcokon. De hogy mi is ez pontosan?

Ez egy félig kemény, nem édesített, sült sajt, amely készülhet juh-, tehén- és kecsketej variációkból. Különböző receptek állnak rendelkezésre a termékhez, a különböző falvakban más és más módon készítik el. Mivel a halloumi magasabb olvadásponttal rendelkezik, mint számos sajtfajta, nagyszerű a grillezéshez vagy a serpenyőben való pirításhoz, mivel a széleit barnára sütheti, anélkül, hogy túlságosan megpirulna.

A csemegét általánosan a görög és ciprusi ételekben használják, de egyre inkább terjed hazánkban is. A hagyományos ciprusi halloumi nem pasztőrözött tejből készül, és hosszabb ideig sütik, ami erősebb és sózottabb ízt ad. Bár a terméket eredetileg tehéntejjel készítették, manapság költséget takarítanak meg és megkönnyítik a termelést.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.