Top 7 bizarr étel: vodkában ázó dobogó szív? Csak a második!

Top 7 bizarr étel: vodkában ázó dobogó szív? Csak a második!

étel
PUBLIKÁLÁS: 2018. február 17. 19:00
A paprikás csirkéhez vagy a gőzölgő húsleveshez szokott magyar ember számára egészen kétségbeejtőnek tűnne, ha például egy még dobogó kobraszív elfogyasztására buzdítanák. Pedig a világ egyéb tájain az efféle menü teljesen természetes, az sem okoz problémát, ha az eledel még hevesen mozog a tálunkon. Lássuk, melyek a legbizarrabb fogások.
Bors

1. Az 1970-es évekbeli véres diktatúra alatti éhínség során kezdték el fogyasztani a pókokat Kambodzsában. Jelenleg fokhagymásan fűszerezik és olajban ropogósra sütik. Íze állítólag leginkább a csirkére emlékeztet. Az igazi ínyencek citrommal és borsos szósszal ízesítik. Manapság ezzel csalogatják az egzotikumot befogadni képes turistahadat.

2. Bizonyos vietnami éttermekben a vendég kígyót választhat magának, amit felnyitnak az asztalánál. A vérét összekeverik egy pohár vodkával, amibe még az állat dobogó szívét is belerakják.

3. A Fülöp-szigetekről származó balut kedvelői egy tojásban megfőzött kacsaembriót fogyasztanak. A tojást nagyjából 2-3 hétig hagyják fejlődni, így már megjelenik az állat feje, szárnya és érrendszere is.

4. Az „ikizukuri” elkészítése során úgy filézik ki a halat, hogy az közben életben marad. A tálaláskor a félig levágott állatra rárakják a többi, már szépen felvágott szeletet. Mindeközben az életéért küzdő állaton látszik, hogy próbál lélegezni.

5. A Szardínia szigetéről származó casu marzu igazi sajtkülönlegesség. 8 milliméter hosszú, áttetsző kis nyűlárvák lakmároznak a zsíros juhtejből készült sajtban, szivacsos struktúrát adva neki. A lárvák fehér folyadékot termelnek a sajt felületén.

6. A szalangána nevű délkelet-ázsiai kis testű madár különlegessége, hogy a fészkét nem ágakból, hanem a saját nyálából alkotja. A kínaiak már több mint 400 éve használják levesalapanyagnak a gyógyító hatású madárköpetet. A legdrágább ételek közé tartozó ehető madárfészek doboza nagyjából 200 ezer forintot kóstál.

7. A gyerekek körében közkedvelt állatot Dél-Amerika és a Szahara egyes részein grillen, egészben, sütve fogyasztják. Sovány húsának nincs különleges íze. Legtöbben a csirkéhez és a nyúlhoz is hasonlítják. A szakemberek érvelnek a tenyésztése mellett, egy kiló húshoz ugyanis feleannyi takarmány kell, mint a marháéhoz.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.