Aktuális

Szellemtanya lett az asszonyirtó portájából

Munkatársunktól

Létrehozva: 2018.02.18.

Igazi borzalmakat rejt a cinkotai ABC melletti terület. Kiss Béla bádoghordóba rejtette meggyilkolt áldozatait.

Megbüntetni nem lehetett, hiszen mire a szörnyűségek kiderültek, elhunyt egy szerbiai fogolytáborban a cinkotai bádogosként világhírűvé vált Kiss Béla. A jó külsejű, hetyke bajszú, ám mulatozós mesterembernek ismert férfi rémtetteinek helyszínére még Karinthy Frigyest is elküldték helyszíni riportot írni. „Egyik ember tajtékpipát gyűjt, a másik rovarokat, a harmadik levélbélyeget. Kiss Béla női holttesteket gyűjtött” – írta Az Újságban megjelent cikkében 1916-ban. A Cinkotán található egykori ház fészerében hét női holttestet találtak bádoghordókba rejtve.

A házasságszédelgő Kiss Béla azonban állítólag nem is hét, hanem legalább 24 nővel végzett. Az első magyar sorozatgyilkos ügyén száz nyomozó dolgozott. Kiss Bélára 3000 korona vérdíjat tűztek ki, de hiába: akkor már halott volt, tífuszban vesztette életét egy szerbiai fogolytáborban. Az cinkotai bádogos háza ma már nem áll, helyén egy üres telek van.     

Nemzetközi listán

Kiss Béla egy sorozatgyilkosokat országok szerint összegyűjtő nemzetközi listán is igen előkelő helyen áll. A cinkotai asszonyirtó Báthory Erzsébet grófnővel a tiszazugi arzénes asszonyokkal került egy, rá nézve nem éppen hízelgő csoportba.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek