Aktuális

Leszúrta rokonát, majd a vérben tocsogó késsel megvacsorázott a dunántúli férfi

Bors

Létrehozva: 2018.02.25.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt van újfent jelenése a bíróságon egy 60 éves magyar férfinak. Az 1957-ben született S. I. vádlott korábban két rokonával élt egy családi házban. Italozó életmódot folytatott, egyik este pedig annyira sokat ivott, hogy evés közben káromkodni kezdett és dührohamot kapott.

Az egyik lakótárs rokon ekkor kiment a konyhába, és megkérte, hogy fejezze be, menjen be a szobájába pihenni, mivel már későre jár. A vádlott erre egy "kussoljon" káromkodással reagált, majd a kezében lévő 15,5 centi pengehosszúságú késsel kétszer a hűtőbe, egyszer pedig a konyhaajtóba szúrt. Újabb felszólításra megint káromkodni kezdett, majd megindult a sértett felé.

Dulakodni kezdtek, amely közben a vádlott két ütést kapott a jobb oldali arcféltekére. Erre azzal válaszolt, hogy a kezében lévő késsel egy alkalommal kis erővel, egy alkalommal pedig nagy erővel hason szúrta a sértettet. Ezt követően nem hívott mentőt, hanem bevonult a szobájába, és folytatta a vacsoráját azzal a késsel, amelyet a rokona vére áztatott. A sértetthez végül az apja hívott segítséget, a sérülése életveszélyes volt.

A Tatabányai Törvényszék a vádlottat 3 év börtönbüntetésre ítélte. Ez ellen I. enyhítésért fellebbezett, így szerdán a Győri Ítélőtábla hoz ítéletet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek