Aktuális

Íme, a hét legbátrabb kisfiú, akik életeket mentettek meg

Bors

2018. február 11. vasárnap 09:30

Hihetetlen bátorságát bizonyította Marci, a négyéves zaránki kisfiú, aki megmentette szüleit és két testvérét a tűzhaláltól, erről a héten a Bors számolt be. Heti összeállításunkban bemutatjuk azokat a hős kisfiúkat, akiknek merészsége és gyors helyzetfelismerése nélkül szeretteik biztosan meghaltak volna.

7. Anya elaludt...

A konyhakövön talált ájult édesanyjára a brit Jacob. Hiába ébresztgette, ráadásul az asszony bőre is szokatlanul hideg volt. Megfogta anyukája telefonját, és tárcsázta a segélyhívót: „Anya elaludt, és nem ébred fel” – mondta a négyéves. Mire a mentő kiérkezett, Gemma Onions már magánál volt, de ilyen lélekjelenlétre nem sok gyerek lenne képes.

6. Kis mentőcsónakos

48 órán belül öt turistán segített, méghozzá mentőcsónakkal a nyolcéves Steffan Williams Walesben. Először egy tengerpart közeli sziklán rekedt, háromfős társaságot mentett meg, másnap pedig két fiatal srácot, aki már majdnem kihűlt a vízben. Volt kitől tanulnia, hiszen édesapja mentőhajón dolgozik.

5. Kihúzta a családot

A kilencéves Jack-Dean Lower családjával szenvedett autóbalesetet. Egy furgon összesen négy kocsiba – köztük az övékébe – hajtott bele egy angliai város körforgalmánál. A fiú nem teketóriázott, sokktól kővé dermedt édesanyját és négyéves húgát is kihúzta a roncsból. A tűzoltók kitüntették rendkívüli bátorságért, és még jutalmat is gyűjtöttek neki.

4. Átvette a volánt

Nagymamája autójában ült a tíz­éves Gryffin Sanders Amerikában, amikor az idős asszony szívinfarktust kapott a volán mögött. A denveri srác azonban nem esett kétségbe, átnyúlt, és az autót biztonságban kivezette a forgalomból. Ezzel a nagymamája és a saját életét is megmentette.

3. Tíz életet mentett meg

A hétéves Méreg Dominik Dánielnek három kiszombori család köszönheti az életét. A kisfiú vette észre, hogy a konyhában valami pattog, házuk kigyulladt. Leégett a tető, kiégett a konyha és a kisszoba, szinte minden odaveszett, de a hat gyermek és a négy felnőtt ki tudott menekülni. A kisfiú édesanyja mutatta meg, mi maradt a házukból, új életet kellett kezdeniük.

2. Rablót fogott

Családjával sétált egy budapesti utcán a hétéves Viktor 2014-ben, amikor a 36 esztendős P. Sándor lerángatta nagymamája nyakából az aranyláncát, és elrohant. A fiú a nyomába eredt, rávetette magát, s bár a férfi kiszabadult, a srác segítségért kiáltott, amit két járókelő meghallott. A rendőrök megérkezéséig visszatartották a tettest. 

1. A tesókra is gondolt

A brit Micky Felstead arra ébredt, hogy anyja furcsa hangokat ad ki:  hipoglikémiás sokkot kapott az alacsony vércukorszintje miatt. A nyolc­éves kisfiú azonnal telefonált nagyanyjának, majd a testvéreivel tévét nézett, hogy ne ijedjenek meg, amikor az anyjáért küzdenek a mentősök. Micky díjat kapott életmentő bátorságáért. 

További cikkek

Időjárás

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az utas kinyitotta egy furgon ajtaját a Széna téren, ami ezután jött, az igazi szégyen - videó

ripost.hu

Akciófilmbe illő jelenetek Miskolcon: buszokat megállítva eredtek a fegyveres nyomába

life.hu

Meg kell műteni Gesztesi Károly fiát, nem halogathatta tovább a beavatkozást

mandiner.hu

Bolgár védelmi miniszter: A bolgár hadsereg nem vesz részt hadműveletekben Ukrajna területén

kemma.hu

Hivatalos: ezt a hármast indítja a Fidesz-KDNP Komárom-Esztergom megyében

origo.hu

Már elkerülhetetlen: óriásrakéta csapódik a Holdba

nemzetisport.hu

Kép: „A te stílusod, a te szabályaid” – C. Ronaldón remekül áll a szemüveg

vg.hu

Megérkezett az amerikai válasz az orosz külügyminisztériumba

ripost.hu

„Ez minden szülő legrosszabb rémálma” – édesanyja szeme láttára hunyt el a 6 hónapos angyalarcú kisfiú

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland nyert, de a franciák vereségére is szüksége van az elődöntőhöz

mandiner.hu

Donáth Anna (Facebook): Bepereljük Szijjártó Külügyminisztériumát

origo.hu

Megbolondulnak az aranyhalak a gömbakváriumokban, leállítják gyártásukat