Aktuális

Az egyik műtét közben szelfizett, a másik bemutatott a betegnek - a legdurvább egészségügyi botrányok

Bors

Létrehozva: 2018.01.21.

Országos felháborodást váltott ki a pécsi szeretetotthon két, már kirúgott ápolója, akik egy <a href="http://www.borsonline.hu/aktualis/botrany-a-szeretetotthonban-nem-eloszor-rugtak-ki-a-szexet-imitalo-noverket/146386" target="_blank">idős asszony felett imitáltak szexet</a>. Szomorú, de nem ők az egyetlen ízléstelenül viselkedő egészségügyi dolgozók. E heti listánkon a legbotrányosabb eseteket szedtük össze.

7. Szobáról posztolt

Az amerikai nővér Katie Duke sem gondolt bele, hogy az állásával játszik, ha egy sürgősségi szobáról posztol az Instagramra. Az ápolónő azután lőtte a fotót, hogy kitoltak onnan egy súlyos állapotban lévő férfit, akit a New York-i metró ütött el. Bár a beteg nem látszott a képen, a kórház megvált a nőtől.

6. Szórakozásból fotózott

Igencsak meglepődtek egy pozsonyi klinika páciensei, amikor viszontlátták magukat a Facebookon. A beavatkozásokat végző egyik orvos ugyanis azzal szórakozott, hogy a kezelése alatt álló, altatásban lévő szépülni vágyókról műtét közben fotókat készített. Bizarr adaléka a történetnek, hogy még az is kiderült: az orvos engedély nélkül operált.

5. Belehalt a műtétbe

Ahelyett, hogy minden figyelmüket a 49 éves betegre fordították volna olasz orvosok, inkább szelfiztek a magatehetetlen férfival. A mandulaműtétre érkező, altatásban lévő beteggel az operáció alatt készítették a doktorok a képeket, amiket feltöltöttek a Facebookra. A beteg pár nap múlva elhunyt, az orvosokat gondatlanságból elkövetett em­ber­öléssel vádolta meg a perugiai ügyészség.

4. Mindenkit kirúgtak

Kínában még a kórház vezetőit is menesztették, miután több orvos fotózta le magát egy műtőasztalon fekvő beteggel. A kiszivárgott képek alapján a vigyorgó orvosok több pozitúrában is készítettek fotókat, a háttérben jól látszott az elaltatott beteg. A tiszteletlenül viselkedő doktorokkal együtt a kórházigazgatót is kirúgták.

3. Megszakították a mentést

Egyiptomban hat mentőorvost helyezett át az egészségügyi tárca tavaly, miután egy vonatszerencsétlenség során – megszakítva a mentést – szelfizni kezdtek. A tragédiában negyvenkilencen haltak meg. A botrányos képekhez valaki annyit írt: kómában a lelkiismeret.

2. Tragédiába torkollott

Joan Rivers amerikai komikával egy rutinműtét során szelfizett az orvosa. Rivers épp altatásban volt, így nem vett észre semmit a magándoktor akciójából. Felkavaró módon percekkel a kép elkészülése után Rivers szívinfarktust kapott, és néhány nappal később egy New York-i kórházban elhunyt. A 2014-es eset hatalmas felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban.

1. Bemutatott a betegnek

A legnagyobb felháborodást az orosz Tatjana Kulikova rohammentős váltotta ki, aki egyszer bemutatott a rábízott betegnek, máskor egy szívinfarktusos betegről lőtt fotót. A 25 éves nő még a Facebookra is feltöltötte az illetlen viselkedéséről készített fotókat, az egyik alá azt írta: „hogy én mennyire utálom a munkámat!”. Felettesei nem húzták el az ügyben indított vizsgálatot, hamar lapátra tették az ízléstelen mentőst.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek