Aktuális

Rutinműtéttől nőtt duplájára Zoltán arca

R. K.

Létrehozva: 2017.12.14.

Rutinbeavatkozásra számított a 62 éves férfi, amikor orrpolip-eltávolítás és orrsövényferdülés miatt feküdt be egy ma­gyarországi kórházba. A vajdasági Horgoson élő Nagygyörgy Zoltánt tavaly november közepén mű­tötték, és bár eleinte nem volt gond, Zoltánnak hamarosan igen ko­moly problémákkal kellett szembenéznie.

– Teltek a napok, és egyre in­kább azt éreztem, kezd duzzadni az arcom. Az orvosok elismerték, hogy hiba történt a műtét során, de ezt a zárójelentésben érdekes módon elfelejtették megemlíteni – számolt be a Borsnak a férfi, akinek, mivel nem volt magyarországi betegbiztosítása, 140 ezer forintot kellett fizetnie a beavatkozás után. Néhány héttel később egy szabadkai klinikán minden kétséget kizáróan kiderült: a műtét közben kilyukaszthatták a koponyacsontját a bal szeménél.

– Azóta bő egy év telt el, de senkitől nem kaptam segítséget. Pedig az életem gyökeresen megváltozott. A je­lenlegi életem messze áll a normálistól. Az ar­com gyakorlatilag a kétszeresére da­gadt. Az alvás és az evés is nehezemre esik. Folyamatosan krákogok és köhögök, mivel egyfolytában szivárog le a torkomon és az orromon keresztül a váladék – részletezte a borzalmakat. Zoltánnak egy speciális injek­cióra lenne szüksége, amelynek segítségével megszűnnének a problémái. Ezt azonban nem egyszerű be­szerezni.

– Remélem, a közeljövőben sikerül eljutnom Bécsbe vagy Budapestre, ahol reményeim szerint meggyógyíthatnak. Addig továbbra is vegetálok. Az orvosok hibáját még le is nyelném, azt azonban nem tudom felfogni: ha tudták, hogy hibáztak, miért engedtek ki? – fakadt ki.

A TV2 Tények az ügyben megkereste a magyarországi kórházat, ám azt a választ kapták, hogy nem adhatnak tájékoztatást.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek