Aktuális

Megússza a büntetést a tinilány, aki zaklatással vádolta a mentősöket

D.P.

Létrehozva: 2017.12.04.

Csak polgári bíróságon vehetnek elégtételt a szexuális zaklatásba kevert mentősök V. Szilvián. A lánynak ugyanis a rendőrségen nem kell felelnie hamis állításai miatt – tudta meg a Bors.

Bő egy év meghurcoltatás után tisztázták azt a két budapesti mentőst, akiket szexuális erőszakkal vádolt meg egy budai gyermekotthonban élő tinilány. A rendőrség semmilyen bizonyítékot nem talált arra, hogy V. Szilvia állításai valósak lennének, most bizonyítottság hiányában megszüntették a nyomozást.

A fiatal lány állításai nyomán nem kis felháborodás alakult ki. Ismeretes, 2016. november 9-én a Széll Kálmán tér környékére hívtak mentőt, ahol a 17 éves lány rosszul lett. A kiérkező mentősök hiába próbálták rávenni, hogy menjen velük, ellenállt. Végül sikerült beültetni az autóba, de mivel hányt, a kocsit meg kellett állítani. A fiatal később szexuális erőszakkal vádolta meg az őt ellátó mentősöket, azt állítva: végigtapogatták a testét, felszólították, elégítse ki őket. A két férfit ezután őrizetbe vették, kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat is, de a bíróság már nem látta olyan biztosnak a vádakat, mivel csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el számukra.

Úgy tudjuk, a két fiatalember heteken belül újra munkába állhat. Az Országos Mentőszolgálat mihamarabb szeretné, ha bajtársaik elmúlt 380 napban elszenvedett lelki sebei begyógyuljanak. De ki tudja visszaadni nekik az elmúlt egy évet? 

– A mentősök indíthatnak polgári pert személyiségi jogaik megsértése miatt. Az már más kérdés, hogy mivel a lány kiskorú, csak később lesz perelhető, vagy ha már férjnél van, mert jogilag akkor számítana nagykorúnak. Ellenkező esetben a törvényes képviselőjét vonhatják eljárás alá – hangsúlyozta a Borsnak Hegedűs László ügyvéd. Az is előfordulhat, hogy a gyermekotthon vezetőségének kell felelnie.

Felmerülhet, hogy a lány ellen rendőrségi nyomozás indul félrevezető állításai miatt, ám Szilviának ettől sem kell tartania. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Borssal közölte, mivel a korábbi eljárást bizonyítottság hiányában zárták le, hamis vád miatt nem indul eljárás a tini ügyében. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek