Aktuális

Megszüntették Vizoviczki házi őrizetét

Bors

Létrehozva: 2017.12.18.

Megszüntették Vizoviczki László házi őrizetét, ugyanis azt lakhelyelhagyási tilalomra enyhítették. A férfi így, bár elhagyhatja otthonát, Budapest vonzáskörzetét nem:

- A Fővárosi Ítélőtábla a vádlott házi őrizetét megszüntette és a vádlottal szemben a másodfokú eljárás befejezéséig Budapest közigazgatási területére vonatkozóan lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el - tájékoztatott a Fővárosi Ítélőtábla. A döntést azzal indokolták, hogy Vizoviczki az átlagnál lényegesen jobb és rendezettebb családi körülmények között él, lakhatása, megélhetése biztosított, vagyoni helyzete rendezett, emellett hat kiskorú gyermeke Magyarországhoz köti, így nem találják valószínűnek, hogy a férfi szökni fog. Hangsúlyozták azt is, hogy a házi őrizetének ideje alatt egyszer sem szegte meg az őrizet szabályait. 

Ismeretes, Vizoviczki ellen több büntetőeljárás is folyik. Az egyik ügyben első fokon hét év börtönt kapott áprilisban, az ítélet ellen védőjével egyött fellebbeztek. Ha mégis jogerőre emelkedik a büntetés, már akkor is csak 11 hónapot kell leülnie a büntetésből, ugyanis a többit előzetes letartóztatásban már letöltötte. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek