Aktuális

Járókelőknek zenél a szentesi fényház

Hu-Zo

Létrehozva: 2017.12.23.

Már tavaly ünnepekkor is „piknikeztek” Vidovicsék háza előtt az emberek, és idén még szebb lett a szentesi fényház, ami zenél is. Amerikában ez egy őrületesen nagy divat, akár tízezreket is beleölnek dollárban, nálunk még azért különlegességnek számít.

– Tavaly sü­te­mé­nyek­kel és ter­moszban ho­zott forró teával jöttek az emberek öt­ven-hatvan kilométeres távolságból is – mondta a Borsnak Vidovics Gábor, a ház tulajdonosa. – Javarészt nem LED-es, hanem valós izzókat használok, mert azoknak melegebb a fénye, és a fényerősséget is lehet változtatni.

A ház mindennap délután négy és este fél kilenc közt félóránként játszik fényjátékot és zenél.

– A négyperces „show” alatt mosógépet, vasalót, főzőlapot már nem lehet bekapcsolni, mert nem bírná az óra. A zene, ami szól, Patai Anna–Dobrádi Ákos: Pár nap még nem a világ. A hangerő akkora, hogy a szomszédhoz nem hallatszik át, a szemben lakónak pedig még tetszik is. A környéken mindenkivel jó kapcsolatban vagyunk, őket nem zavarja, legfeljebb a buszjáratot, ami nem tud elmenni az utcán álló, egyre nagyobb társaságtól – nevetett Vidovics Gábor, akinek feleségével együtt két hétre volt szüksége felrakni az ünnepi dekorációt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek