Aktuális

1993-ban megölt egy terhes nőt, akinek gyereke 23 év után halt meg – most az ő haláláért is felel

Bors

Létrehozva: 2017.12.22.

Ronnie Keith Williams jelenleg a siralomházban várja a halálbüntetését, amelyet azután róttak ki rá, hogy bebizonyosodott, hogy 1993-ban halálra késelt egy terhes nőt. Lisa Dyke szinte azonnal életét vesztette a 24 évvel ezelőtti támadásban, de császármetszéssel gyermekét még meg tudták menteni. Azonban Julius Dyke súlyos agykárosodással született, élete során sosem, állt lábra, nem tanult meg beszélni, és 23 évesen, tavaly életét is vesztette.

He killed a pregnant woman in 1993. Now, he'll be charged in the death of her son

Ronnie Keith Williams sits on death row, convicted of stabbing a pregnant woman to death in 1993. Now, authorities will again charge him with murder, this time for the death of the victim's son, the Broward County prosecutor's office said Thursday. Julius Dyke was born by Caesarean section two days after his mother, Lisa Dyke, was stabbed.

Mivel a fiú halálához a 24 évvel ezelőtti késelés vezetett, így a férfit ismét bíróság elé állítják, erről döntött csütörtökön Broward megye ügyészsége.

Williams 24 évvel ezelőtt kíméletlenül végzett a terhes Dyke-kal, egy hatalmas késsel többször mellkason és hátba szúrta, a támadás miatt meghalt anya méhéből pedig már csak komoly agysérüléssel tudták megmenteni a fiút, akit nagyanyja ápolt tavalyi haláláig. Az újabb vádemelés hírét a nagymama így kommentálta.

„Nagyon hiányzik nekem az unokám, szomjazom utána, mint a víz után. És persze őszintén hiányzik a lányom is, két ártatlan életet oltott ki az az ember, és tönkretette az enyémet” - mondta a nagymama.

Williams az 1993-as gyilkosság idején frissen szabadult, miután 1984-ben elítélték egy korábbi gyilkosság miatt. Dyke halála miatt Williamset 2004-ben halálra ítélték, miután az esküdtszék 10:2 arányban találta bűnösnek, ám az ítéletet tavaly felfüggesztették, mert a törvény szerint halálos ítéletet csak egyhangú döntés után lehet végrehajtani.

Az ügyészség bejelentése szerint keresik a lehetőséget a halálbüntetés foganatosítására, ám az még nem biztos, hogy a gyilkosság után meghalt fiú ügyében is halált kérnek a férfire.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek