Aktuális

Telefonnal tanítana magyarul az amerikai operaénekes

BLN

Létrehozva: 2017.10.01.

Egyetlen nap alatt 65 millió forintot szedett össze egy Los Angeles-i fiatalember leg­újabb ötletére, hogy okostelefonra fejlesszen egy nyelvtanulóprogramot, amivel gyors eredményt ígér – magyarul is. A 34 éves Gabriel Wyner azt mondja: öt hónapjába telt franciául megtanulni, amit igazán nehéznek talált, de az okostelefonra tervezett kis programjával csak napok kérdése, hogy akár a magyar nyelv alapjait is elsajátítsa bárki. Pedig a vi­lág egyik legnehezebb nyelvének tartják.

A civilben egyébként operaénekes – ma már inkább csak okostelefonos fejlesztéseivel foglalkozó – Gabriel közösségi finanszírozásból készítené el az applikáció rendes változatát, és elképesztőnek tartja, hogy ennyien látnak fantáziát benne. E sorok írásakor az „összekalapozott” pénz 350 ezer dolláron, vagyis 94 millió forinton állt.

– Sokkolt, amikor megláttam az összeget. Hét nyelvet tanultam meg, a magyar és a francia mellett a japánt, az oroszt, a németet, a spanyolt és az olaszt. Ezek különböző kultúrák. A programom lényege, hogy az embernek ne magolnia kelljen egy új nyelvet, hanem az adott nyelvben gondolkodjon. Napok alatt meg lehet tanulni magyarul is, ha jól használjuk ezt az applikációt – mondja. Elsőként ezeket a nyelveket építi be a programba.

A telefon kijelzőjén a külföldi szó helyes kiejtése látható, és több olyan szó a felhasználó anyanyelvén, ami alapján beugrik neki a szó jelentése. Emellett az adott szóhoz köthető tárgyakat is feldob, könnyebbé téve a memorizálást. Ha minden jól megy, jövőre már bárki le is töltheti a telefonos szótárt.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek