Aktuális

Károly: Ellopták a földet a feleségem sírjáról

Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2017.10.03.

Többórás várakozás után sikerült csak eltemetniük Kunszentmártonban Nédó Károly szeretett feleségét, mert elfogyott a föld, amivel behantolták volna. Több százezer forintot fizetett ki Károly a helyi vállalkozónak a temetésért. 

– Rozáliámmal közel harminc évig éltem együtt szeretetben. Úgy éreztem, hogy megérdemel egy szép búcsúztatást – mesélte a Borsnak az özvegy. – A sírhelyet még a temetést megelőző este ásattuk ki, és tudjuk, hogy a földkupacot mellette hagyták, hogy másnap rendben megtarthassuk a szertartást. 

Botrányos hanyagság

Addig minden rendben is zajlott, amíg le nem engedték a  sírgödörbe a koporsót. A sírásók elkezdték betemetni földdel, de nagyon hamar kiderült: a sírhely mellé kiásott halom kevés lesz a méltó temetéshez. Végül a gödör háromnegyedéig telt meg, a koporsó pedig kilátszott a földből. A gyászolók nem tudták visszatartani érzelmeiket, közöttük kisebb pánik tört ki.

Nédó Károly a Borsnak el­mondta: a temetés alatt szakadt az eső, mindenki elázott. Így aztán a hozzátartozók többsége, de még a pap és a kántor is hazaindult még azelőtt, mielőtt be tudták volna fejezni a szertartást.

Eltűnt a pap és a kántor

– Felháborítónak tartom, hogy még csak a keresztet sem szentelte fel az atya, és részvétnyilvánítás nélkül otthagyott bennünket.  Botrányosnak és kegyeletsértőnek tartjuk, amit tett velünk – fakadt ki Károly.

Több mint hat órával később a helyi jegyző szállíttatott földet a sírhoz, és így tudták befejezni a szertartást. A családnak a vállalkozó, akinek 220 ezret fizettek ki a szolgáltatásokért, csak annyit mondott: 

– Rakjátok rá a koszorúkat, majd holnap betemetjük!

Bujkál a vállalkozó

A család egy közeli barátjától úgy tudjuk, hogy a vállalkozó azt mondta nekik, hogy elvitetett a földből, hogy ne legyen útban. A család szerint valójában nem ez történt: a temető egy lapos részét töltötték fel vele. Az öz­vegy és a testvére próbálta elérni a vállalkozót, de nem jártak sikerrel. 

– Amikor újra találkozni fogok azzal az emberrel, aki ellopta a földet a feleségem sírjáról, biztosan lesz hozzá egy pár keresetlen szavam. Ezen­fe­lül követeljük, hogy fizesse vissza azt az összeget, amit jogtalanul elkért tő­lünk – háborodott fel Károly.

A temetkezési vállalkozót lapzártánkig nem értük el telefonon.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek