Aktuális

Bors-teszt: hány perc alatt lehet elverni egymilliót?

Bors

Létrehozva: 2017.10.13.

Egymást érik a sok milliós játékok a tévében: Balázsnál hamarosan 100 milliót lehet nyerni, Majkánál ötvenet vihet el a szerencsés - sőt, ő néha előre ki is kotyogja a megoldást -, valamint Gundel Takács Gábor táskáiból is előkerülhet az ötvenmilliós összeg az Áll az alkuban. Azaz közelebb van hozzánk a milliomos-lét, mint azt gondolnánk - bár még így is elég messze van, persze! Emellett hétről hétre bepillanthatunk a milliomosfeleségek mindennapjaiba, akiknek nem esik nehezükre milliókat elverni napi rendszerességgel: “Volt, hogy egy vásárlás során elköltöttem 20-30 ezer eurót (6-9 millió forint - a szerk). Nem volt kevés. Azért minden alkalommal nem szoktam ennyit költeni” - mesélte például Csősz Bogi a műsorban.

Pont ezek miatt jutott eszünkbe, hogy nézzük meg: vajon hány perc alatt tud egy átlagember elverni egymilliót - ha épp megteheti! Persze nem tömtük tele a zsebünket húszezresekkel, csupán “virtuális” költekezésbe kezdtünk. 

Milliós kabátok, tíz forint visszajáróval

Először az Andrássy úton próbálkoztunk, ahol egymást érik a luxusüzletek, és bizony rájöttünk: nem hogy egy, de tízmilliót is könnyedén el lehet költeni. Egy kirakatban például három kistáska pihent - áruk összesen 2,44 millió forint volt - míg egy másikban egyetlen kabátért kértek egymilliót, egész pontosan 1 034 200 forintot. Hogy egy ilyen összegnél miért kell még az a kétszáz forint? Ne kérdezzék, mi sem nagyon értjük!

Egy üzlettel odébb már “potom” egymillióért egész szépen felöltöztettek egy próbababát: kabát - 807 490 Ft, nadrág - 110 490 Ft, cipő - 108 990 Ft. Az egyébként megvan, amikor leszurkolunk egy kabátért negyven darab húszezrest plusz a hétezerötöt, és boldogan kisétálunk újdonsült kabátunkkal és a visszajáró tíz forinttal?! Szép pillanat lenne! :)

Arra jutottunk, hogy ezen a környéken gyakorlatilag öt perc alatt megszabadíthatjuk a pénztárcánkat a címben említett egymilliótól - sőt, ha egy mutatósabb darabot nézünk ki magunknak, akár még adósok is maradhatunk! (És akkor még nem beszéltünk arról, hogy ha órát vennénk, könnyedén “kidobhatunk” hat-hétmilliót is egy Rolexre, az ékszereknél pedig - mondanunk sem kell - a felső határ a csillagos ég.)

Átlagemberként

Második körben nehezítettünk egy picit a dolgon: miután tapasztaltuk, hogy az Andrássyn akár egyetlen ruhadarabra is elkölthetjük az egymilliót - amire a darab kiválasztásával, próbával, fizetéssel úgy tíz percet számoltunk, de ha valaki rutinosan költi a milliókat, talán gyorsabban is megvan vele -, másodszorra “átlag vásárlóként” próbálkoztunk. Bevetettük hát magunkat a Westendbe, ahol azért már visszafogottabbak az árak. Itt is találtunk ugyan női kabátot piros műszőrrel (gázmaszkos próbababán) 140 ezerért, neonrózsaszín sportcipőt 58 ezerért, gumicsizmát potom 27-ért (oké, pontosan 26 990-ért, de egy plázában jobban megértjük az ilyen 10 forintos visszajárókat, mint egy luxusmárka szalonjában, millió közeli összegeknél) - és persze Crocs gumipapucsot 21 ezer forintért mérve. 

Itt, a plázában már csak 300 ezer körüli összeg kerül egy-egy próbababára (női szettet 62 ezres farmerral, kabáttal, táskával, cipővel és felsővel 290 ezerért; férfit 37 ezres pulcsival, inggel, nadrággal, cipővel, sapkával és bőrkabáttal 310 ezerért láttunk) - azaz ugyanazt az összeget, amit az Andrássyn tíz perc alatt elverhetünk, itt jóval tovább költögethetjük, ráadásul két emberre vásárolhatunk belőle, és még taxira is marad pénzünk!

Persze ha úgy döntünk, a technikai kütyük is játszanak, már jóval hamarabb meg lehet szabadulni az egymilliótól: almás telefont a plázában 449 900 forintos csúcsáron láttunk - ami ráadásul “csak” a hatos széria volt, cserébe 24 karátos díszítéssel villoghatunk. Lapostévéért pedig bőven millió felett is fizethetünk - de 999 999 forintért sikerült kiszúrnunk egy közel 70 colos tévécsodát, amivel alighanem itt is teljesíthetjük a “tíz perc alatt költsünk el egymilliót” feladatot. 

Összegzés

Hogy őszinték legyünk, amikor az egyik luxusfeleség (név szerint Smaltig Dalma) szájából azt hallottuk, hogy "Imádok vásárolni. A legdurvább vásárlásom az volt, amikor másfél millió forintot költöttem el" - csak hüledezni tudtunk. Tesztünk azonban azt mutatja: ez nem is olyan lehetetlen. Sőt, aggasztóan könnyű.

Persze azért tegyük hozzá: erős a gyanúnk, hogy soha nem kerülünk majd olyan helyzetbe, hogy "élesben" is kipróbálhassuk, milyen, amikor ennyi pénz égeti a zsebünket, azzal, hogy "költs el, költs el!"

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27412_resized.jpg?avcount=1714015816
origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27407_resized.jpg?avcount=1714015816
origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156374_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159382_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Baljós árnyak: Finnország kihúzta a gyufát az oroszoknál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158660_auto_resized.jpg
ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159410_auto_resized.jpg
vg.hu

Megkérdezték a magyar fiatalokat, milyen autót vennének – nem erre a válaszra számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27406_resized.jpg?avcount=1714015816
origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159641_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris más feleségének vallott szerelmet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159413_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nagyon várjuk haza mind" - Rejtélyes módon veszett nyoma a nyíregyházi családanyának, ezzel a kocsival tűnt el Zsuzsa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében