Az 50 milliós baki: óriásit hibázott, mégsem rúgják ki Majkát

A műsorvezető olyat bakizott Az 50 milliós játszma című műsorában, amit biztosan nem felejt el sem ő, sem a két játékosa. Egy elszólásnak köszönhetően minden megváltozott, Majoros alig győzött elnézést kérni.
A műsorvezető olyat bakizott Az 50 milliós játszma című műsorában, amit biztosan nem felejt el sem ő, sem a két játékosa. Egy elszólásnak köszönhetően minden megváltozott, Majoros alig győzött elnézést kérni.

Nagy reményekkel érkezett Majka műsorába egy testvérpár Szlovákiából. Szandi pedagógus, a testvére, Pingyusz taxisofőr. A nő álma volt, hogy a nyisson egy kutya menhelyet, Pingyusz pedig Miamiba szeretett volna utazni – ezekkel a tervekkel érkeztek a TV2 műsorába. A testvérek az első, könnyebb kérdés után még 50 millióval a “zsebben” várták a folytatást, a második játéknál azonban kavarodás történt.

Az 50 milliós játék során a játékosok először választanak egy témakört, aztán megjelenik négy lehetőség, végül a műsorvezető felolvassa a kérdést. A testvérpár választása a „szép pár” témakörre esett, a válaszlehetőségek között Felipe Massa, Kimi Räikönnen, Jean Alesi és Lewis Hamilton neve tűnt fel. Majka, mielőtt felvillant volna a kérdés a kijelzőn, a következőt találta mondani, éppen Hamilton nevéhez kapcsolva: „Forma–1-ben nem vagyok jó, de azt tudom, hogy Palvin Barbarával van valami.” Majd megjelent a kérdés: Melyik Forma 1-es pilótával boronálja össze a bulvársajtó Palvin Barbarát?

A stúdióban síri csend támadt egy pillanatra, majd kiabált, nevetett, fütyült mindenki. Hogyne, hiszen éppen a válaszadás előtt árulta el, akaratlanul is Majka a megoldást, vagyis hogy „Hamilton és Palvin között van valami”...

Majka a földön fetrengve röhögött a bakin, majd megjegyezte, ilyet még nem csinált soha. „Engem ezért kirúgnak. Ötvenmilliót el tudok utalni linkre!” – mondta nevetve.

Aztán elnézést kért mindenkitől, és bár a játékosainak nem feltétlenül tetszett az ötlet, új kérdéskört kért, hiszen ezt a poént már lelőtték. Szandiék játszottak tovább, de vesztettek.

Melyik F1-pilótával boronálja össze a bulvársajtó Palvin Barbarát? A válasz ismert volt...

Vágóéknál is előfordult ilyen hiba

Rossz válasszal nyert hárommillió forintot a Legyen Ön is milliomos!, 2005. március 15-i, jubileumi adásában az egyik versenyző, mivel arra a kérdésre, hogy hol halt meg Lenin, csak rossz válaszok voltak feltüntetve. Akkor az Index megkereste Gonda Pétert, a Legyen Ön is milliomos! producerét, aki kérdésükre elmondta, hogy ugyan a licenc semmilyen útmutatást nem nyújt ilyen esetekre, de ők mégis úgy érzik, hogy minden esetben ki kell fizetniük a nyereményt, illetve, ha a rossz kérdések miatt kiesett a játékos, vissza kell hív­niuk...

A helyzet bonyolult. Mert mi van, ha tudják a jó választ? Szandi örült a bulvártémának, igen tájékozott is volt, ezt bizonyítja, hogy már a kérdésfeltevés előtt megjegyezte, Hamiltonnak Nicole Scherzinger amerikai énekesnő volt régebben a barátnője. Majka elszólása után pedig azt mondta: „egyébként ő (Palvin) lett volna a tipp” a kérdésre. Vagyis maradt volna ötvenmilliójuk, azzal indultak volna a harmadik körre.

Majka megváltoztatta a játék menetét. Hiába jutottak tovább a játékosok az újonnan kapott kérdéssel, de a következő körben kiestek, egy fillér nélkül tértek haza. Az esetről megkérdeztük a TV2-t, tervezik-e visszahívni egy újabb játékba a fiatal párt, hiszen ők nem tehetnek Majka bakijáról, és lehet, hogy a játék eredeti menetében nyerhettek volna.

– Majka bakija nem befolyásolta a játék végeredményét. A játékosok új kérdést kaptak, amit helyesen válaszoltak meg, egy későbbi kérdésen estek csak ki – kaptuk a rövid választ a csatornától. Majka is úgy gondolja, hogy nem okozott kárt a játékosainak:

– Megnyugodtam, hogy megmarad az állásom, mert természetesen miután okafogyottá vált, új kérdést kaptak a játékosok, amin sikeresen túljutottak. A TV2.hu-n vissza lehet nézni, ahogy elbénázom az egészet, szerintem nagyon vicces, hogy ekkora hülye vagyok – mondta nevetve Majka.

A bakit megörökítő felvétel egyébként tarol a neten, csütörtök kora délutánig több tízezer letöltésnél jár.

Majka: Vissza lehet nézni, ahogy elbénázom az egészet, szerintem nagyon vicces, hogy ekkora hülye vagyok