Aktuális

Tombol a taxihiány Budapesten, és ez csak még rosszabb lesz

Bors

2017. szeptember 8. péntek 21:30

<p>Panaszkodnak az utasok, hogy nem tudnak taxit rendelni Budapesten. Az utóbbi években az igény nőtt, a taxik száma azonban nem. A szövetség elnöke szerint pedig a helyzet csak még rosszabb lesz.</p>

Forrás: MTI

Egy fővárosi olvasónk felháborodva panaszolta, az utóbbi pár hétben többször is előfordult vele, hogy a késő esti órákban hiába hívott taxit, csak többszöri hívás után (volt hogy az sem jött be) küldtek érte autót, amely hazavitte a munkahelyről.

– A hivatalosan kiadott taxiengedélyek száma már évek óta stagnál, ez a szám jelenleg 5300. Bár a 2013-as taxirendelet óta a kihasználtság nőtt, és a BKK némi kivetnivalót maga után hagyó járműivel szemben egyre többen részesítik előnyben a taxikat, a hiány problémájának a megoldása már nem a taxisok számának növelésével, sokkal inkább a közlekedés javításával lenne megoldható. Nincsen ugyanis megkülönböztető jelzésünk, ugyanúgy közlekedünk, mint egy hétköznapi autós. Az iskolakezdés miatt szeptember első napjától pedig a csúcsidőkben vannak olyan részei a fővárosnak, ahol lehetetlen közlekedni. És ez a következő hetekben, hónapokban csak még rosszabb lesz – tájékoztatta a Bors olvasóit Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.

A csúcs egyébként az iskolakezdés óta a hétköznap reggeli, és késő délutáni órák, illetve a csütörtök, péntek és szombat este 22 óra és hajnali 2 óra közötti időszak.

– Sajnálatos módon vannak, és mindig lesznek olyan ügyfelek, akiknek már nem tudjuk felvenni a rendelését, mert egyszerre van 60 bejövő hívásunk. A várakozás azonban kikerülhető, ha valaki telefonos applikáción keresztül adja le rendelését. A taxik iránti igényt illetően egyébként folyamatosan készítünk felméréseket, amely az utóbbi évekhez képest folyamatosan emelkedik – magyarázta Fárbás Tibor, az egyik legnagyobb társaság, a 6x6 taxi kommunikációs munkatársa.

További cikkek

NASA

Döbbenetes felfedezést tett a NASA: Ez derült ki a Halálcsillag mélyéről

TRAGÉIDA

„Soha nem felejtem el a gázolaj szagát”- Kilencen haltak meg az M7-esen történt buszbalesetben

Ez is érdekelhet

life.hu

Megdöbbentő dolog derült ki a Covid-oltásokról: sok esetben ez okozza a mellékhatásokat

borsonline.hu

Belehalt a 22 éves Alex, hogy megpróbált megmenteni egy öngyilkos lányt

origo.hu

Az ország, ahol annyira drága a sertéshús, hogy inkább krokodilt esznek

hirtv.hu

Holtan találtak egy 21 éves diáklányt a fürdőszobában

vaol.hu

Szarvascsordát gázolt a Szombathelyre tartó vonat Büknél

mindmegette.hu

13 isteni és villámgyors fánk, amit meg kell sütnöd farsangkor

origo.hu

Soha nem tettek még annyi pénzt az űriparba, mint tavaly

nemzetisport.hu

Afrika-kupa: Stopiráék kettős emberhátrányban búcsúztak

ripost.hu

Ez mindent megváltoztat: súlyos bejelentést tett Szlávik János az omikronnal kapcsolatban

origo.hu

Nyomozások és házkutatások a momentumos Cseh Katalin milliárdos korrupciós ügyében