Aktuális

Judit: Öngyilkos leszek, ha elveszik a kiskutyámat

Bors

2017. szeptember 22. péntek 05:30

Harminc éve áll gyógyszeres kezelés alatt Judit, akinek egész életét megkeseríti a depresszió. A szociális munkásként dolgozó nőnek ennyi év gyötrelem és hét öngyilkossági kísérlet után a kiskutyája hozott megnyugvást és örömöt az életébe. Most viszont döntésre kényszerítik: vagy a lakása, vagy a kutyája.

– Csecsemőkora óta velem van, nekem nincs senkim, csakis ő. Ő az én gyermekem, semmi pénzért nem mondok le róla – kezdi Judit felháborodottan. – Hét évvel ezelőtt, amikor még nem volt kutyám, igényeltem egy önkormányzati bérlakást, amit csak nemrég kaptam meg. Itt ért a meglepetés: időközben hoztak egy új rendeletet, aminek értelmében nem vihetem oda magammal a kutyusomat, mert ront a lakás állapotán. Nem hittem a fülemnek! Bármit is mondtam, hatástalan volt, hiába magyaráztam, hogy harminc éve küzdök a depresszióval, többször véget akartam vetni az életemnek, legutóbb az ereimet próbáltam felvágni. Sajnos stressz hatására hajlamos vagyok rá.

Judit nem titkolja, hogy nem volt egyszerű élete:

– Intézetben nevelkedtem, megjártam a javítót, ittam, amit el lehet képzelni. Ez a kutya az első hozzám közel álló élőlény a környezetemben, aki hat éve megváltoztatta az életemet. Azóta nem járok sehova, csak mi vagyunk egymásnak, és most elvennék tőlem. Ha így lesz, kiugrom a hetedikről – sírja el magát.

Judit most úgy igyekszik megoldást találni, hogy a pincsi-tacskó keveréket megpróbálja akkreditált terápiás kutyává nyilváníttatni, de itt nem állna meg.

– Mi lesz másokkal? Nem csak én szeretem a kis kedvencemet. Embertelen ilyet megszabni bárkinek. Hát ezeknek soha nem volt semmilyen állat az életükben? Harcolok, hogy felismerjék, ez így nincs rendjén. A Bors kereste a dunántúli város önkormányzatát, hogy megtudjuk, tényleg így szól-e a rendelet, de semmit sem óhajtottak nyilatkozni az ügyben.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t

További cikkek

Halálos baleset

"Bűntudatom van" - először tért vissza Magyarországra Eva Rezesova a szabadulása óta

Időjárás

Berobbanó hőség, korán érkező tél: kiderült, milyen időre számíthatunk 2022-ben

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

88 ezer család igényelte 2021-ben a hárommilliós otthonfelújítási támogatást

borsonline.hu

A szerelem nem ismer akadályt: közös gyereket akar a 61 éves nagyi és 24 éves férje

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

teol.hu

Mikor tekinthető kórosnak, hogyha sovány a gyerekem?

origo.hu

A Sony saját fejlesztői kardoskodtak a PC mellett

nemzetisport.hu

Ligue 1: Mbappé belőtte a 10. gólját, ünnepelték Ramost

vg.hu

Egyre durvább a csipháború

ripost.hu

A padláson találták meg az eltűnt magyar nő holttestét

metropol.hu

Riasztás a szülőknek, különös Covid-tünet jelentkezhet a gyerekeknél

origo.hu

Ballag a katona - Dnyeper K-750 (1963) veteránteszt