Aktuális

Életéért menekül több száz magyar az Irma hurrikán elől

Ny. A.

2017. szeptember 9. szombat 12:30

<p>Hatalmas a ké­szültség a floridai magyarok körében a közelgő Irma hurrikán miatt. Van, aki biztosra megy és elmenekül. A helyszínen ezer magyar védekezik a pusztító vi­har ellen.</p>

Forrás: Reuters

– Észak-Karolinában sikerült szállást találnunk egy hotelben, mert a Floridával szomszédos Georgiában elfogyott az összes. Hajnali háromkor indultunk autóval, rengetegen vannak az utakon, több baleset történt, ami nehezíti a közlekedést – mondta el Piros, akivel épp akkor beszéltünk, amikor az autópályán tartott északra férjével és nyolcéves kisfiával, Nimróddal. – Nehéz leírni ezt a fajta stresszt, teljesen kiszámíthatatlan a helyzet, sokkal feszültebb a hangulat, mint tavaly a Matthew hurrikán alatt. Akkor csak néhány fa dőlt ki, de a helyreállítások hónapokig tartottak. Mindenki jobban fél, mint eddig bármikor. A kisfiam is mindig a közelünkben akar lenni, ő is feszült. Észak-Karolinában legalább három napot maradunk, jövő keddig iskola sem lesz, mivel az épület is me­nedékhely  – magyarázta Piros, aki négy éve él Floridában, saját marketingcégét vezeti Daytona Beachen.

A térségben több ezer magyar él. A közelgő hurrikán miatt problémák vannak az ellátással, a boltokban üresek a polcok, az emberek az utolsó percig igyekeznek minél több vizet és tartós élelmiszert beszerezni. Asztalos Emese lelkipásztor azok közé tartozik, akik Floridában maradnak, ő férjével és két kisfiával vészeli át a vihart.

– Elég biztonságosnak érzem a házunkat, nem akarok autópályán, a dugóban ácsorogni és azon aggódni, hogy mikor fogy ki a benzin a kocsiból. Bedeszkáztuk az ablakokat, egy hétre elegendő vizet és ennivalót szereztünk be, és egy generátort is vettünk. Homokzsákokat is szereztünk, amiket az ajtókhoz tudunk tenni, ha jönne a víz – magyarázta a Borsnak Asztalos Emese, aki az elmúlt években több hurrikánt is átvészelt. Ők abban bíznak, amint partot ér a vihar, veszít az erejéből.

További cikkek

Gyilkosság

Halálos késelés a XVI. kerületben: Könnyek között vallotta be tetteit a gyilkos

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Mérhetetlen csalódottság van bennem – Nagy László

borsonline.hu

A nagy méretű válltáskák komoly vállfájást okozhatnak

life.hu

Áll a bál a Megasztár háza táján: "Oláh Ibolya nem mond igazat” - állítja az egykori zsűritag

mandiner.hu

La Repubblica: Orbán a rezsimet támogató influenszereket gyűjtött maga mellé

zaol.hu

Tótpeti Lili csodaszép fehérneműben pózol Instagramon

origo.hu

Ez a génmódosított hal lehet a jövő sztárétele

nemzetisport.hu

Newcastle: Balotelli a célkeresztben! Ő lehet a csapat megmentője?

vg.hu

Gattyán György az utcán toborozza a képviselőjelölteket

origo.hu

Kimentek a 26 éves Opel Astrával az autópályára, a sofőr se hitte el, mennyivel tudott menni - videó

ripost.hu

Fehérbe borul az ország: kiderült, melyik nap éri el hazánkat a havazás

origo.hu

Tom Hanks svéd filmsiker amerikai remake-jében szerepel