Aktuális

Akkor is lecsukják a szexmunkásokat, ha kisgyerekük van

Ny. A.

2017. szeptember 15. péntek 10:30

Magyarországon tízezer szexmunkás dolgozik. Körükben az a mondás járja, hogy utoljára a rendőrnek szólnak, ha bántják őket.

Érdekvédelmi szervezetük, a SZEXE szerint a magyar jogrend botrányos, és csak arra jó, hogy vegzálják a szexmunkásokat. A tapasztalatok azt mutatják: a rendőrök mondvacsinált indokokkal osztogatják a csekkeket. Van olyan örömlány, akit szabálysértés ürügyén négymillió forint büntetést halmozott fel.

„A bűnözőt nehezebb elkapni, mi meg ott állunk egész nap. A rendőr kijön, végzi a dolgát, és hazamegy. Nincs velünk probléma” – hangzott el a SZEXE megbízásából készült kisfilmben egy utcán dolgozó szexmunkás szájából.

Édesanyák

– Vendéglátásban dolgoztam, a szakmában profi vagyok, két nyelvet is beszélek. Sehová nem kellettem, jött a nélkülözés, a gyerekem beteg lett. Kellett a pénz – ezt már a 40 éves Lulu mesélte, aki a legtöbb szexmunkáshoz hasonlóan a nincstelenség elől próbál menekülni.

A többség gyereket nevel, de őket ugyanúgy lecsukják. Pedig a szabálysértési jogszabály szerint kiskorú gyermeket nevelő egyedülálló szülőt nem lehet elzárással büntetni. Bár ha a rendőr hibázik, nincs következménye.

Ördögi kör

A szexmunkások tíz százaléka dolgozik az utcán, ők vannak leginkább kiszolgáltatva az erő­szaknak. A többség lakásban fogadja a kuncsaftokat, ami viszont csak akkor legális, ha maga az örömlány az ingatlan tulajdonosa. Csakhogy – a szakemberek szerint –, ha lenne saját lakásuk, a szexmunkások nem is a testükből élnének.

A többség tehát albérletben „szolgáltat”, ez viszont törvényellenes, a lakás tulajdonosát felelősségre vonhatják. Általában, ha a tulaj megtudja, mi megy az ingatlanban, azonnal megemeli a bérleti díjat, vagy utcára teszi a szexmunkást, és még a több száz ezer forintos kauciót is elveszi.

Jó pénz?

A szexpiaci átlagár a fővárosban 15–20 ezer forint óránként, a vidéki nagyvárosokban 8–12 ezer. Ha úgy számolunk, hogy ebből adót fizetnek, gyerekükre és lakhatásra költenek, nem is marad olyan sok.

Egyébként más a szexmunkás és a prostituált. Előbbi azokat a nőket és férfiakat jelöli, akik önkéntes alapon, függetlenül vágnak bele a szexmunkába. A prostitúció mögött kényszerítés van.

További cikkek

Covid

Bors exkluzív! Először szólal meg Szilvia, aki mélyaltatásban hozta világra gyermekét

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Ez is érdekelhet

mindmegette.hu

10 isteni szalagos farsangi fánk recept, ha nincs meg a nagyié!

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

origo.hu

Nem tűnik fenevadnak a GeForce GT 1010

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Hollandia az utolsó továbbjutó, a 15. helyen zártunk

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Nincs szégyenkeznivalónk, elégedettek lehetünk az elmúlt két és fél évvel – Gulyás István

origo.hu

Sávot váltott a BMW-s az M1-M7-esen, a vétlen autós a betonterelőkön csattant - videó