Aktuális

Testvéri szeretet gyógyítja a súlyos beteg négyéves Kamillát

R. K.

2017. augusztus 17. csütörtök 09:30

Rendkívül súlyos betegséggel küzd egy dunaújvárosi kislány. A most négy­éves Nagy Kamilla 2015. májusában egyik pillanatról a másikra rosszul lett, így kórházba kellett vinni.

– Hirtelen belázasodott, nagyon legyengült. Lábra sem tudott állni, mivel folyadék volt minkét csípőjénél – kezdte el mesélni az édesanya, Nagyné Berta Zsanett a Borsnak. – A panaszai nem múltak el. Enni sem akart, így újra a kórházban kötöttünk ki. A laboreredményekből tudták, hogy valami nincs rendben, de azt nem, hogy mi a baj. Csontvelőmintát is vettek, szteroidokat is kapott. Már a negyedik kórházat jártuk meg, mire szeptember végén egy MR-vizsgálat kiderítette: neuroblasztómája, azaz súlyos idegrendszeri daganata van – emlékezett vissza.

Kamilla betegségét későn, már a negyedik stádiumban vették csak észre. A daganat áttétes lett, a szemüregében, a koponyacsontján és a gerince mellett is megjelent. Emiatt azonnali kezelések alá vetették.

– Hősiesen tűrte a kezdeti kemoterápiákat, bár a hosszú hajának a kihullása őt is megviselte. Decemberben hosszú idő után az intenzíven találkozhatott a kilencéves nővérével, Pankával is. Imádják egymást, nagyon szoros a kapcsolatuk. Üvegen keresztül láthatták csak egymást, de ez óriási lökést adott számára. Javult is az állapota, így nemsokára el is hagyhattuk a kórházat – újságolta az édesanya. Kamilla jelenleg tablettán keresztül kapja a kemoterápiát. Újra kinőtt a haja, ugyanolyan mosolygós és életvidám, mint régen. 

– Ha a következő MR-vizsgálatok is jó eredményt mutatnak, akkor Izraelbe vagy Bécsbe fogunk utazni egy speciális kezelésre. Kamilla gyógyszerei és utaztatása azonban rendkívül költségesek, amelyeket nagyon nehezen tudunk csak fedezni. En­nek ellenére egy pillanatra sem ad­juk fel a reményt, hogy egy szép na­pon a kislányunk teljesen meggyógyuljon. Ehhez azonban összefogásra és segítségre van szükségünk – bizakodott Zsanett.

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

mindmegette.hu

11 kiadós ebéd hétvégére, amely elkészül 30 perc alatt

origo.hu

Meghökkentő, apró otthonok a nagyvilágból

hirtv.hu

Nógrádi György: Az oroszok két esetben támadják meg Ukrajnát

vaol.hu

Holttestet találtak Bozsokon, bűnügyi helyszínelők is vannak a helyszínen - fotók

origo.hu

Ezért bírnak kiemelt jelentőséggel a keringés- és légzéstámogató eszközök

origo.hu

Jelentős támogatást kap az egyik vezető magyar mezőgazdasági vállalat

metropol.hu

Döbbenet: ezért kellett belehalnia a Covidba a háromgyerekes édesanyának

nemzetisport.hu

Kerékpár: 95 százalék esélye volt, hogy lebénulok – Bernal

origo.hu

Eltemették Gaspard Ullielt - fotók