Aktuális

Osztrák kórházban kezelik a meztelenül előkerült Ajnát

Ny. A.

2017. augusztus 10. csütörtök 05:30

Forrás: Thinkstock

Nem indított nyomozást az osztrák rendőrség a 29 éves Ajna rejtélyes ügyével kapcsolatban – egyelőre. Mint ahogy a Bors szerdán megírta: a fiatal magyar nő három hét eltűnés után került elő meztelenül egy csónakházból a Wörthi-tó mellett, azt viszont nem tudja, hogy került oda. Munkatársunk telefonon beszélt az osztrák rendőrség ügyben illetékes körzeti felügyelőjével.

– Nagyon kevés használható információnk van az üggyel kapcsolatban, a sötétben tapogatózunk. A magyar hölgyet múlt hét péntek óta egy osztrák kórházban ápolják. Egyelőre általános kérdéseket teszünk fel neki, de továbbra sem emlékszik, mi történt vele – nyilatkozta a felügyelő. Hozzátette, a csónakház tulajdonosa – aki az osztrák sajtó szerint egy prominens vállalkozó – saját maga jelentkezett a rendőrségnél, miután megtudta, az ő ingatlanából került elő Ajna. A felügyelő azt nem erősítette meg, amiről szemtanúk számoltak be, miszerint a csónakháznál többször láttak egy drága kishajót kikötni, fedélzetén egy idős férfival. Elmondása szerint még azt sem látják bizonyítottnak, hogy bűncselekmény történt volna, ugyanis a magyar nő testén sem bántalmazás, sem szexuális erőszak nyomait nem találták.

Ajna egy osztrák luxusszállodában dolgozott masszőrként, de felmondott. Július 17-én indult volna haza, a szálloda dolgozóinak tűnt fel, hogy a ko­csija napokkal a felmondás után is a hotel parkolójában áll. Ajna végül kiszáradva, lefogyva és zavarodott ál­­lapotban került elő Pörtschach dél-osztrák faluban.

A Külügyminisztérium lapunknak azt mondta, őket a Bécsi Magyar Nagykövetség nem értesítette előzetesen, ugyanis a magyar nő családja a külképviseletet csak hétfőn kereste fel. Azt viszont elmondták, hogy Ajna után valóban kutattak az osztrák rendőrök, és előkerülése után közvetlenül értesítették a családot. A továbbiakban a bécsi konzuli szolgálat segíti a hozzátartozókat.

Megszólalt a megmentő

Ajna megmentője, a negyvenéves Nihad megszólalt az osztrák oe24-nek, állítása szerint a magyar nő teljes sötétségben élt, úgy mászott elő, amikor meghallotta a közelben fürdőző magyarok hangját. Élelem nélkül az elhagyott csónakházban valószínűleg napokon belül meghalt volna, ha nem találnak rá.

Nihad egy nappal később meglátogatta a kórházban Ajnát, hogy lássa, javult-e az állapota.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Döbbenetes állítás: Hosszú Katinka Szilágyi Liliána miatt hagyta el Shane Tusupot?

borsonline.hu

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

travelo.hu

Aranyozott arcú istennő szobrát találták meg egy csatornában

vg.hu

Ez a tábla fogad majd kedd után minden boltban

boon.hu

Hajléktalanná vált a két miskolci mentős (videóval)

nemzetisport.hu

Légiósok: Szalai Attiláért a piaci hajrában befuthat a Newcastle ajánlata – sajtóhír

vg.hu

Döbbenet: már saját várost építenek maguknak a Covid-tagadók

nemzetisport.hu

MU: C. Ronaldo nem volt elégedett, letiltotta a Transfermarktot

borsonline.hu

Mindent elleptek a rendőrök, meghalt egy 18 hónapos kisfiú

origo.hu

Viharos széllel törnek be a hózáporok