Meztelenül került elő Ausztriában az eltűntnek hitt magyar nő

Három hétig eltűntként keresték Ausztriában a 29 éves Ajnát. Múlt hét pénteken meztelenül került elő egy csónakházból. Semmire sem emlékszik.
Három hétig eltűntként keresték Ausztriában a 29 éves Ajnát. Múlt hét pénteken meztelenül került elő egy csónakházból. Semmire sem emlékszik.

Egy osztrák luxushotelben dolgozott masszőrként a 29 éves Ajna, de július 17-én felmondott. Magyarországra indult volna, de ide már nem érkezett meg. Az oe24 nevű osztrák portál azt írja, a szálloda többi dolgozójának három nappal a felmondás után tűnt fel, hogy a magyar nő autója még mindig a hotel parkolójában áll. Jelentették a hatóságoknak, nem sokkal később pedig a magyar nőt regisztrálták az eltűntek között. Három hétig hiába keresték, nem bukkantak a nyomára.

Múlt hét pénteken viszont Ajna egy elhagyatott tóparti csónakházból került elő a Pörtschach nevű dél-osztrák faluban. Teljesen meztelen volt. Ő maga jött ki a csónakházból, miután meghallotta a közelben búvárkodó magyar turisták beszélgetését, akiktől segítséget kért. Ajna sértetlenül, de borzasztó állapotban került elő. Kiszáradt és a három hét alatt jelentősen lefogyott. Tántorogva járt, eleinte a nevére sem emlékezett, össze volt zavarodva.

A 29 éves magyar nő három hét után a Pörtschach nevű dél-osztrák falu csónakházából került elő

Saját elmondása szerint nem emlékszik rá, hogy került a csónakházba, és hogy mi történt vele, miután hazaindult a szállodából. Az osztrák sajtó kiderítette, hogy a Wörti-tó partján álló csónakház – ahol Ajna raboskodott – egy prominens vállalkozóé, aki régóta nem látogatta az ingatlant. Ugyanakkor szemtanúk arról számoltak be, hogy az elmúlt hetekben többször láttak egy kishajót horgonyozni a ház előtt, aminek egy idősebb férfi volt a kapitánya.

Három hét kiesett az emlékezetéből © Illusztráció

Többen különböző hangokat is hallottak kiszűrődni a házból. Az osztrák rendőrök egyelőre tanácstalanok a rejtélyes üggyel kapcsolatban. Megkerestük a külügyminisztériumot, értesültek-e az esetről, de eddig nem válaszoltak.