Aktuális

Kirabolták a kómában fekvő Vanesszát

V. Zs. 

Létrehozva: 2017.08.04.

A lány két hete fekszik kómában egy burgaszi kórházban, szülei alig kapnak segítséget az ügyben.

Két héttel ezelőtt, július 19-én brutális baleset történt Bulgáriában, Burgasz közelében. Az utasok közül ketten amiatt indultak Szófiába, mert ellopták a papírjaikat, s megkérték Burkus Vanesszát és idegenvezetőként dolgozó párját, tartsanak velük, tolmácsoljanak nekik. Miután végeztek a fővárosban, épp visszafelé tartottak a szállásukra, amikor az autópályán lerobbantak. A leállósávba még átgurultak, s telefonálni kezdtek segítségért. Épp szálltak volna ki az autóból, amikor egy másik jármű nagyjából 160-nal, fékezés nélkül beléjük rohant.

A hátsó ülésről kiszállni készülő nő a helyszínen meghalt, a férfi utasok megsérültek, Va­nessza pedig azóta is kómában fekszik a burgaszi kórházban. Agyi ödémája van, illetve két csigolyája is elrepedt, emiatt az első napokban a szállítása lehetetlen lett volna.

– A konzulátustól tudtuk meg, melyik kórházba vitték Vanesszát. A rendőrségi intézkedés miatt papírok nélkül került be hozzájuk, emiatt csak úgy nevezték bent, hogy a magyar lány, illetve úgy tudták, Alexandrának hívják – nyilatkozta a Borsnak az apa, Burkus Sándor. Hozzátette, bár a konzulátuson, ha felhívja őket, segítőkészek, ugyanakkor abban túl sok támogatást nem kapnak, hogy kint tartózkodnak. Tolmácsot is javasoltak nekik, de azért fizetniük kellett volna. Helyette inkább egy ismerősük indult útnak Ma­gyarországról, hogy segítsen nekik. Emellett a szülők munkahelye, a MÁV támogatásukról biztosította őket.

A szegedi kórház is megpróbálta felvenni a kapcsolatot a bolgárokkal, ez azonban döcögősen megy, köszönhetően a nyelvi problémáknak.  

– Tegnap már én is kiborultam. A kórházban fel akartuk venni Vanessza holmijait, és kiderült, semmi sincs ott. Azt értettem, hogy a ruháit esetleg le kellett vágni róla, de se a nyaklánca, se a fülbevalója, se az órája nincs meg. Ezeknek eszmei értéke van, a nagyszüleitől kapta, sosem vette le őket. Most meg eltűntek. A konzul szerint talán a rendőrségen vannak az ékszerek, de félek, valaki azokat eltette – mondta az apa.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek