Aktuális

Három hét alatt építettek várost a Szigeten

Bors

Létrehozva: 2017.08.09.

A hivatalosan ma nyitó 25. Sziget szebb és környezettudatosabb lesz, mint a korábbiak. Íme a fesztivál a számok tükrében.

A 76 hektáron elterülő fesztivált három hét alatt építették fel, mint­egy 1000 kamionnyi technikát felvonultatva. Bár a Szabadság Szigetének nevezik, 25 kilométernyi kerítést és terelő elemet állítottak fel a rendezvény területén... A közönség 600 vízöblítéses vécé, 1300 mobil vécé, és több mint 50 – a repülőkön használt – vákumos vécén könnyíthet magán, valamint 600 zuhanyállás is a fesztiválozók rendelkezésére áll.

Fő a biztonság!

A fesztivál zártláncú kamararendszere 35 helyen figyeli a közönség mozgását, amit az Operatív Irányítási Központ 24 órában figyel. A központban meterologus, tűzoltó, informatikus és biztzonsági elemző együtt, összehangolva végzi munkáját. Az egészségügyi biztosítást 3 műszakban 700 fő látja el, a biztonsági feladatokra műszakonként 450 főt, több mint 1000 biztonsági embert állítanak. Aki nem megy ki a Szigetre, az interneten élőben követheti a legnagyobb helyszínek legjobb koncertjeit. 5 színpadról látható élő közvetítés, a Nagyszínpadról 7 napon át délután 4-től este 11-ig.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek