Aktuális

1,2 milliárdért kelt el Houdini Háza

V. Zs. 

Létrehozva: 2017.08.06.

A magyar származású szabadulóművész, Harry Houdini 22 éven át, egészen haláláig élt abban a Harlemben található, New York-i házban, amelyet néhány hete eladásra kínáltak amerikai ingatlanhirdetési portálokon. A kívülről keskenynek és takarosnak ható, négyszintes épületben azonban meglepően tágas lakások és egy belső terasz is található.

A Weisz Erikként született, Houdini művésznéven világhírűvé vált illuzionista 1904-ben költözött be feleségével, Bess-szel a házba, amelyért akkor 

25 ezer dollárt fizettek. A helyet azonnal a saját igényeihez mérten alakíttatta át. Építtetett például egy hatalmas kádat, és mellé berakatott egy tükröt is, hogy gyakorolhassa a vízben zajló szabadulásait. Emellett külön fürdőszobája volt neki és a feleségének is, a sajátját a csempébe vésett H, nejéét BH betűk jelezték. Ezen felül a bűvész az egész házat bekábeleztette, amelynek segítségével vendégeit bárhol meg tudta lepni érdekes hanghatásokkal. És hogy már a belépés maga is trükkös legyen, a belső bejárati ajtó arról az oldalról nyílt, ahol a csuklópántok voltak.

Az első emelet arra szolgált, hogy itt várakozzanak a vendégek, illetve egy időben a ház­-ban praktizált Houdini or­vos bátyja, Leopold is, akit 1907-ben épp ott ölt meg egy behatoló. A mindennapok a má­sodik eme­leten zajlottak, a harmadik szinten pedig a bűvész hálószobája volt, a negyediken pe­dig az irodák álltak.

A Houdini 1926-os halálát követő évben felesége egy, szintén az utcában lakó családnak adta el az ingatlant. Mivel az a hír járta, hogy a szaba­dulóművész sok-sok kincset rejtett el a pincében, Houdini nővére egy he­lyen úgy nyilatkozott, az új tulajdonos szerinte az első évet a pincében élve tölthette, a kincsek után kutatva.

A ház egyébként ma is jó állapotban van, a belsőt részben modernizálták, ugyanakkor autentikus részletek is fennmaradtak még a régmúltból. Az ingatlant 4,6 millió dollárért, nagyjából 

1,2 milliárd forintért hirdették meg, és valakinek lazán meg is ért ennyit az épület.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek