Aktuális

Megverték, leforrázták, elhanyagolták szülei a hároméves gyereket Baranyában

MTI

Létrehozva: 2017.06.13.

Kiskorú veszélyeztetése és testi sértés miatt három év, illetve másfél év letöltendő börtönbüntetést szabott ki a Pécsi Törvényszék nem jogerősen egy nő és egy férfi ellen, akik bántalmazták az asszony általuk közösen nevelt hároméves kisfiát – tájékoztatta a bíróság szóvivője kedden az MTI-t.

Barkaszi Attila közölte: a nő és a férfi 2013 júniusától élt élettársi kapcsolatban; 2014 januárjától együtt nevelték a kapcsolatukból született kislányukat. Akkoriban gondozásukba került a nő korábbi kapcsolatából született hároméves kisfia is, akit addig nevelőszülők gondoztak.

A vádlottak - tette hozzá a szóvivő - január végén több napon keresztül súlyosan megszegték a kisfiú gondozásából, neveléséből fakadó szülői kötelezettségeiket. A gyermeket többször bántalmazták és - a részben ebből, részben elesésből, illetve leforrázásból eredő - sérüléseinek ellátása érdekében nem vitték orvoshoz, a sérüléseiről a védőnőt és a családgondozót sem értesítették.

Barkaszi Attila kiemelte, hogy a kisgyermek az egyik sérülése miatt közvetlen életveszélyes állapotban volt; a mentők kihűlve találták őt meg.

A szóvivő a hétfőn kihirdetett ítéletről szólva megjegyezte: a nő vonatkozásában elrendelték egy korábban kiszabott féléves fogházbüntetés végrehajtását is, valamint szülői felügyeleti jogát a sértett gyermek esetében megszüntették.

A nő enyhítésért, a férfi felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, így a határozat nem jogerős.

Címlapi képünk illusztráció.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek