Aktuális

Elcseréltek két gyereket a kórházban - gyilkosság lett az egyik következménye

Bors

2017. június 16. péntek 21:00

Zoya Tuganova 1987-ben világra hozta kislányát, Luciyát egy orosz kórházban. Az orvosok miután ellátták a kicsit egy másik gyereket adtak a nő karjaiba - írja a Siberian Times. Az asszony érezte, hogy a kapott baba nem az ő lánya, de az orvosok azt mondták, képzelődik, és ha nem fejezi be, akkor megy a pszichiátriára. A kismama csöndbe maradt, de nem felejtette el a dolgot. 

30 évvel később kiderült, igaza volt. Saját gyermeke egy rossz sorsú családba került, ahol a lánya ételért könyörgött a faluban, mielőtt árvaházba került. Ráadásul mivel nem hasonlított az apjára, a férfi azt feltételezte, felesége megcsalta, ezért megölt egy embert, akiről azt hitte, ő a gyermek biológiai apja. Luciya nevelőanyja pedig alkoholista lett, majd meghalt.

Zoya Tuganova eközben felnevelte a család gyermekét, akit ha valódi szülei nevelnek fel, valószínűleg meghal, mert a másik családnak nem lett volna arra pénze, hogy a betegségét rendesen kikezeljék. Katya az anyjának hitt asszony kérésének eleget téve hozzájárult, hogy DNS vizsgálatot végezzenek rajta. Így derült ki, hogy 1987 január 29-én elcseréltek két csecsemőt a kórházban. 

Az asszony mikor megtalálta saját lányát, egyből tudta, ő az akit 30 éve keres. ”Katya törékeny lány, még Luciya testalkata olyan, mint az enyém. Lányomnak már három gyereke van, nem dolgozik, férjének pedig nincs állandó kereste. Luciya muzulmán hívő, még Katya ortodox. Az igazi lányom hívő, szerény és nagyon csendes. Szegénységben él, állami segélyekből próbálja nevelni az unokáimat. Egy romos házban él” - tette hozzá keserűen az asszony, aki most próbál kapcsolatot kiépíteni a gyermekével.

Nevelt lánya - hála Zoya Tuganova jó állásának - tudott egyetemre járni, és még a betegségét is ki tudták kezelni, sőt nyaranta a hegyekbe is el tudott menni, hogy az egészséges maradjon. Katya beismerte, hogy már biztosan nem élne, ha szülei nevelik fel, mert egész egyszerűen nem volt elég pénze a család arra, hogy kezeltessék. Katya annyira megértette a nevelőanyja problémáját, hogy ő maga kutatta fel a nő igazi gyermekét. 

A nő és nevelt lánya, most azt tervezi, hogy beperlik a kórházat a csere miatt. “Valaki biztosan felelős azért, mert elcseréltek két embert. Itt konkrétan még bűncselekényt is történt emiatt." 

További cikkek

TRAGÉIDA

„Soha nem felejtem el a gázolaj szagát”- Kilencen haltak meg az M7-esen történt buszbalesetben

Sértés

Márki-Zay Péter nevetgélve beszélt arról, hogy sértegette a fogyatékkal élőket

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Márki-Zay kocsmában járt, számon kérték rajta az indiai szemműtéteket

borsonline.hu

Törölj mindent! – utasította diákját a vele szexelő tanárnő

origo.hu

Nyomozások és házkutatások a momentumos Cseh Katalin milliárdos korrupciós ügyében

magyarnemzet.hu

Kreml: Moszkvát aggasztja, hogy Washington fokozza a feszültséget

teol.hu

Tiltott eszközt használt a dámbika kilövéséhez a faddi férfi

nemzetisport.hu

DVSC: Tőzsér megerősítette, érdeklődtek Dzsudzsák iránt

vg.hu

Az eddiginél magasabb kamatprémiumot fizet a Prémium Magyar Állampapír

origo.hu

Luxusprostituáltak, szexbotrányok - és a végén jelöletlen sír

ripost.hu

Itt vannak az első fotók a XXII. kerületi halálos balesetről

origo.hu

Hihetetlen izgalmak után dőlt el az elődöntőbe jutás a skandináv rangadón a kézi-Eb-n - videó