Aktuális

Kék Bálna: megfenyegették a miskolci lányt, mert ki akart szállni

Bors

Létrehozva: 2017.04.13.

A Blikk értesülése szerint egy miskolci tinilány ugyan már az első feladatok után abbahagyta a Kék Bálna elnevezésű kihívást, ám ezek után telefonon zaklatni kezdték, sőt, édesanyja elmondása szerint meg is fenyegették.

– A családban történt tragédia óta a gyermekem lelkiállapota nem jó – mesélte Krisztina anyja, Mária. – Bár kértük szakember segítségét, hogy fel tudja dolgozni, sajnos mégis ebben az őrült játékban látta a kiutat. Szerencsére az utolsó pillanatban észhez tért.

– Krisztina, csak az első fenyegető hívás után vallotta be, hogy mihez csatlakozott, addig én mit sem tudtam erről a „játékról”. Azt, hogy a számát, kitől tudták meg, nem tudom. A zaklató zsarolással próbálta meg a játékban maradásra bírni a lányomat. Azt mondta, ha nem folytatja a listát, akkor a családját fogják bántani, vagy akár megölni – folytatta a édesanya, aki a sokadik hívás után megelégelte a fenyegetéseket, és szétvágta gyermeke SIM-kártyáját.

Mint arról a Bors is beszámolt, a Kék Bálna nevű kihívás vélhetően Oroszországban indult, lényege, hogy a résztvevőknek különböző feladatokat kell teljesíteni, a sor végén pedig az öngyilkosság van.

A Blikk cikkében megemlíti, hogy további résztvevői is vannak a "játéknak", amelyet azonban mások minden következmény nélkül abba tudtak hagyni.

– A rendőrséghez több bejelentés érkezett, ezek tartalmát kivétel nélkül megvizsgáltuk. Bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, ezért nyomozást nem rendeltünk el – írja az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya, amely azt kérte: akinek konkrét bűncselekményről van tudomása, értesítse a rendőrséget.

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek