Informatikus, mérnök, könyvelő, rajztréner, jógaoktató, metafizikai pszichoterapeuta, tévériporter – csak néhány dolog, ami volt már élete során a szegedi Ágoston Beáta. Aktuális szenvedélye a cukrászat: porcukorból készült alkotásaival egymás után hozza el a díjakat a versenyekről.
– Mint a legtöbb gyerek, én is édesszájú voltam. Sokszor félretoltam az ételt, emiatt a vasárnapi ebéd gyakran duzzogással telt. Szüleim azt mondták, addig nem állhatok fel, amíg meg nem eszem a levest és a húst, de amikor nem figyeltek, túljártam az eszükön, odaadtam a kutyának – emlékszik vissza Beáta, aki 2010-ben, közel a negyvenhez, megnézett az interneten egy cukorvirág-készítésről szóló videót. Annyira megtetszett neki, hogy kipróbálta. Ezután autodidakta módon elkezdett virágutánzatokat csinálni cukorból.
– Mivel a versenyeken csak végzettséggel lehet elindulni, beíratkoztam egy szakiskolába. Ezt követően a szolnoki Pelikán-kupán már bronzérmes lett a cukorból készült szegedi papucsom. A műveimet nincs szívem megenni, négyéves kisfiam szokott csak letörni egy-egy darabot az édességekből – mondja a kreatív asszony. Két éve eldöntötte, hogy részt vesz a 2016-os szakács- és cukrászolimpián a kelet-németországi Erfurtban.
– A versenyre Szeged jelképeit készítettem el cukorból: egy kis bogrács halászlét, a papucsot, egy zacskó paprikát, Pick-kolbászt és Szent-Györgyi Albert mellszobrát – sorolta a Délmagyarországnak.
– A legnagyobb kihívást a halászlé megformálása jelentette, csak harmadik próbálkozásra sikerült, az egész kollekción pedig fél éven át dolgoztam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.