Aktuális

Pécsi pancserek: akció közben elájult a benzingőztől a tolvaj – videó

O. G.

Létrehozva: 2017.03.16.

Forrás: Bors

Tizenhatmillió forintot zsákmányolhatott volna az a három pancser pécsi, akiknek sikerült mindent elbénáznia akció közben, amit csak lehetett. Egy benzinmotoros flexszel akarták felvágni az egyik OTP-fiók bankautomatáját, de nem sikerült, mert az ötletgazda elájult a benzinfüsttől.

– Én tisztában voltam vele, hogy semmi esély arra, hogy pénzhez jussunk, de tartoztam annyival neki, hogy asszisztálok az ötletéhez – ecsetelte a Borsnak a másodrendű vádlott, S. K., aki egyébként korábban rendőr volt. – Azt mondta, hogy egy perc alatt szétvágja az automatát, de nem fogta fel, hogy ha ez sikerül is, akkor is csak festett pénzhez jut. Én hatvanig számoltam, gon­doltam, hogy úgyse fog menni, és ő is rájön, hogy esélytelen a dolog.

A biztonsági kamera felvételén látszik, hogy a flexelés kétszer tovább tartott, mint ahogy tervezték, de így is csak azért hagyta abba a férfi, mert a helyiség telítődött a gépből kiáramló kipufogógázzal, amitől rosszul lett.

– Én vonszoltam ki a flexszel együtt a kocsiig, amit nem sikerült beindítani. Nem tudtunk elmenekülni, mert a sofőr nem ismerte az automata váltót – folytatta S.

A kocsi hátramenetbe volt kapcsolva, ezért nem indult be. A sofőr idegességében nem jött rá, hogy parkoló fokozatba kellene tenni. Így gyalog menekültek. De még akár így is megúszhatták volna, ám a kocsin, amit egyikük vett a saját nevére, lopott rendszám volt. Az alvázszám alapján könnyen megtalálták őket.

Csípős

Mindig az élet a legjobb forgatókönyvíró! Mr. Vajna, ezt szeretnénk látni filmen Mucsival és Schererrel, garantált kasszasiker lenne. A címe: Valami Magyarország. Barna L. Norbert

Bár az automatát nem tudták szétvágni, csak megrongálni azon a bizonyos 2013-as december elsején, a bíróság most lopás bűntettében bűnösnek mondta ki a három férfit. Az elsőrendű vádlott, G. I. többszörös, különös visszaesőként három év két hónapot, a másodrendű vádlott S. K. két évet, a harmadrendű – szintén különös visszaesőként – két év nyolc hónapot kapott nem jogerősen.

Béna bűnözők

– Egy rendőrhöz próbált betörni 2013-ban egy férfi Csepelen. A táppénzen lévő őrmester motozást hallott a bejárati ajtónál, s amikor kinyitotta, az illető ijedtében felfelé szaladt a lépcsőházban, nem lefelé, így könnyen elkapta.

– Egy autótolvaj bezárta saját magát egy Suzukiba tavaly ősszel Balmazúj­városban. A férfi feltörte a kocsi csomagtartóját, azon keresztül mászott be az utastérbe, ám az ajtó rázáródott, s bent ragadt. A rendőrök szabadították ki.

– Ottfelejtette a helyszínen az iratait egy 19 éves fiatalember, amikor betört egy gyorsbüfébe Kazincbarcikán. Rá­adásul mindössze tízezer forintot zsákmányolt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek