Aktuális

Megtörte a csendet Kim Dzsong Nam fia: Megölték az apám

Bors

Létrehozva: 2017.03.08.

Egy videót tett közzé egy férfi, aki elmondása szerint az észak-koreai diktátor meggyilkolt féltestvérének fia. Kim Dzsong Hanszol a felvételen felmutatja útlevelét is személyazonosságát bizonyítva. Emellett arról beszélt:

„A nevem Kim Hanszol, Észak-Koreából, a Kim család tagja vagyok. Az apámat megölték pár nappal ezelőtt, jelenleg anyámmal és lánytestvéremmel vagyok. Nagyon hálásak vagyunk (...)” – mondta, de az alábbi videó elnémul, mikor elmondja, kinek is hálásak.

A videót egy Cheollima Civil Defense nevű csoport töltötte fel, akiknek a védelme alatt áll most Kim Dzsong Nam családja, miután kimentették őket Makaóból.

A csoport – a Mirror cikke szerint – köszönetet mondott a  Hollandia, Kína és az Egyesült Államok támogatásáért. Illetve egy negyedik ország is segítséget nyújtott nekik, de azt nem nevezték meg.

A dél-koreai titkosszolgálat egy tisztviselője megerősítette, a videón valóban a meggyilkolt 21 éves fia látható.

Kim Dzsong Namot február közepén gyilkolták meg a Kuala Lumpur-i repülőtéren. A feltételezések szerint két nő a világ egyik legveszélyesebb idegmérgét kenték a férfira, aki emiatt nem sokkal később elhunyt. Dél-Korea szerint a férfit féltestvére, az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un gyilkoltatta meg. Phenjan ezt tagadja, szerintük csak rájuk akarják kenni a balhét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek