Aktuális

Horvát nyaralás óta alkot kavicsokból Bea

R. K.

Létrehozva: 2017.03.29.

<p>Egyszerű, de nagyszerű – röviden így lehetne jellemezni egy 43 éves szentendrei nő alkotásait. </p>

Harmath Bea fejéből egy horvátországi nyaralás során pattant ki a gondolat, hogy, bizony, a kövekben és a kavicsokban sokkal több rejlik annál, mint amit az ember elsőre kinéz belőle.

– Nagyon régóta foglalkozom kézműves dolgokkal. Leültem az asztalhoz, és egy fadeszkára elkezdtem különböző formákat megálmodni – idézte fel a Borsnak a kétgyermekes édesanya. – Egynek a megalkotása nagyjából másfél órát vesz igénybe, a megfelelő kövek megtalálása sokkal időigényesebb. Magát a deszkát is én készítem elő. A köveket lecsiszolom, majd egy nagyon erős ragasztóval rögzítem, végül egy speciális alapozóval kezelem, így tartósak maradnak.

Bea ma már mindenhonnan úgy érkezik haza, hogy a zsebei tele vannak kavicsokkal. A legtöbb jó alapanyagot a Duna partján és egy közeli kavicsbányában találja. Az igazság azonban az, hogy folyamatosan, mindenhol azt lesi, hol hever egy-egy cicafülnek, orrszarvúnak vagy macinak való kő.

– Az ötletek és a formák a legtöbbször menet közben jönnek. És az a tapasztalat, hogy az emberek imádják a kőképeket. Amint elkészül egy, gyakorlatilag már el is vitték a galériámból. Nagyon szeretem csinálni, és szuperül fel tudnak dobni egy-egy helységet – mondta Bea.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek