Aktuális

Haláláig börtönben marad a kislányát lemészároló Anikó

Bors

Létrehozva: 2017.03.29.

Nem kenyelmezett a Tatabányai Törvényszék annak a nőnek, aki 111 késszúrással végzett kislányával. Anikót bűnösnek találták gyilkosság elkövetésében, így tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, ahonnan sosem bocsátható szabadlábra. Emellett több mint öt és fél millió forint perköltség megfizetésére is kötelezték. Az asszony az ítéletet rezzenéstelen arccal fogadta.

A tárgyalóterembe pedig még jó kedélyűen, mosolygósan érkezett, ahová vezetőszáron vezették elő. Még egy puszit is dobott az egyik ismerősének.

Az látszott rajta, hogy az utóbbi időben rengeteget fogyott, a haja erősen őszülni kezdett.

Ahogy arról a Bors korábban már beszámolt: Anikót 2015. áprilisában az édesapa engedélyével pár napra meglátogathatta a nyolcéves kislánya, Laura. Egy tatai panzióba mentek, ahol az édesanya részegen, gyógyszerek hatása alatt különös kegyetlenséggel meggyilkolta gyermekét. Pezsgőt itatott vele, amelybe nyugtatót kevert - így védekezni sem tudott -, majd egy késsel összesen 111 alkalommal szúrta meg a kislányt. Végül egy zsineggel folytogatni is kezdte a már elvérzett kislányt. Anikót a szakértő beszámíthatónak állapították meg. Korábban halálbüntetést kért magára, fogvatartása alatt pedig megpróbált véget vetni az életének.

A tárgyalás során a gyilkosságra használt konyhakést is bemutatta a bíró. A 9 centi élű, műanyag nyelű tárgyat Anikó alapvetően sonka és tojás felszeletelésére akarta használni.

Anikó beismerte a tettét, bár csak arra emlékszik, hogy kislánya reggel véresen, mellette fekszik. Azt azonban tagadta, hogy leitatta és begyógyszerezte volna a kislányt. Hozzátette: alkohol problémái voltak, valamint tizenöt éve szed antidepresszánsokat, amelyekből a gyilkosság napján rengeteget vett be, ezért sem emlékszik semmire. Tette azzal indokolható, hogy lányának apja idő előtt akart Németországba költözni új családjával, így a bíró szerint bosszúból cselekedett.

Utolsó szó jogán könnyek között elmondta: a mai napig nem tudja feldolgozni a tettét, amelyet nagyon megbánt. Örökké ezzel a szörnyűséggel fog kelni és ébredni.

Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott részéről fellebbeznek a döntés ellen. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek