Aktuális

Gyűrűt csináltatott első műszeméből a ráktúlélő - videó

Bors

Létrehozva: 2017.03.02.

<p>Hosszú évekig szégyellte arcát és műszemét. Ma már büszkén viseli - gyűrűként is.</p>

Nicole Beddardnál még három hónapos korában diagnosztizáltak retinoblastómát (ideghártya-daganatot), ráadásul mindkét szemében. Egy életmentő műtét folyamán a bal szemét azonnal eltávolították, míg a másik szemét igyekeztek megmenteni. Végül hosszas sugárkezelést követően ötéves korára gyógyultnak nyilvánították. Később - 8 éves korában - azonban hályog jelent meg a szemén. 

Nicole egész gyermekkorában szégyellte külsejét a betegsége miatt. „Eltakartam a fél arcomat, annyira szégyenkeztem amiatt, ahogy kinézek. Az egyetem végére jöttem rá: nem számít, mit gondolnak rólam az emberek. Csak az számít, hogy boldog legyek” - magyarázta a fiatal lány, aki végre rájött: családja, barátai mind mellette állnak, és büszke lehet arra, amin keresztül ment.

Nicole most már nem csak hogy nem takargatja arcát, de első műszemét is büszkén viseli - a kezén. Gyűrűt csináltatott ugyanis belőle! Azt mondja: jó beszélgetésindító...

A brit lány jelenleg a Gyermekkori Szemrák Alapítvány (CHECT) nagykövete, és saját történetén keresztül igyekszik a lehető legtöbb ember figyelmét felhívni erre a ritka rákos megbetegedésre - írja a Mirror.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek