Aktuális

Anya: Csak a fiam rákos tüneteit akartam enyhíteni a kannabisszal

Bors

2017. március 27. hétfő 15:00

Callie Blackwell fia egy hospice házban volt már, hogy az utolsó napjait ne kórházba töltse el. A kisfiú rendkívül sok fizikai fájdalom volt már túl, kemo- és sugárterápián, illetve, rendszeresen kapott morfiumot, miután állandó hányingerrel küzdött, és 7 hónapja enni sem bírt. 70 nappal a sikertelen csontvelő transzplantáció után már a családja is tudta, nincs remény az életben maradásra - írja a Mirror.

Deryn már négy éve küzdött a rákkal és a végére már ő is elfáradt. “Az orvosok azt mondták, már nincs több ötletük arra, hogyan mentsék meg a fiamat” - mondta az anya, aki családjával egy kis faluban élt Norfolk közelében. Miután Deryn 14. születésnapját megünnepelték a kórházban, elmentek a hospice házba várni a halált. 

Mi az a hospice ház?

A hospice a súlyos betegségük végstádiumában levő, elsősorban daganatos betegek humánus, összetett ellátását jelenti multidiszciplináris csoport segítségével. Az ellátás célja a betegek életminőségének javítása: testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása, valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. Az ellátásban orvosok, ápolók, gyógytornászok, pszichológusok/mentálhigiénikusok, szociális munkások, lelkészek, dietetikusok és képzett önkéntes segítők vesznek részt.

Forrás: Wikipédia

Callie és férje, Simon úgy döntött, hogy fiuk fájdalmát és a szorongását kannabisszal fogják enyhíteni. Felkerestek egy dílert, akivel a benzinkút mellett találkoztak és a cuccot az interneten is fellelhető recept szerint olajjá varázsolták. Ebből kis mennyiséget a gyerek szájába csepegtettek, amely azonnal működött. Megnyugodott tőle a kiskamasz. De az igazán rendkívüli ezután történt. 

Kapta a gyerek az olajat és várták csak várták a halált, de nem jött. Cserébe egészen lassan elkezdett javulni a beteg állapota. Ő ma már egy boldog 17 éves gyerek, barátnője van és barátai, ráadásul élvezi újra az életet.

“Nem azért álltam a nyilvánosság elé, hogy azt mondjam, a kannabisz gyógyítja a rákot, vagy hogy egy csodaszer. Annyit mondok csupán, Derynen segített és lehet másokon is fog” - mondta az anya. A nő szerint több kutatásra lenne szükség vagyis erre lehet érdemes lenne pénzt áldozni mind Amerikában, mind Európában. “Nyilvánvaló, hogy illegális, így nagyon meg voltam ijedve, hogy valaki rá fog jönni mit csinálunk. De meg kellett próbálnom és működött!”

Deryn 10 éves volt, amikor először jelezte szüleinek, hogy az ételeknek fémes íze van. Aztán egyik reggel már betegen kelt fel, holott korábban sose érezte magát annak. Vérvizsgálatra küldték, az eredmény után pedig azonnal összehívták a családot. Négy orvos volt a szobában, amikor közölték, a fiúnak leukémiája van. Azonnal meg is kezdték a kemoterápiát. A rengeteg szenvedés pedig hiábavaló volt, négy évig kínlódott mire végre kimondták: menthetetlen, mert a rák legagresszívebb típusa támadta meg és sajnos győzött. 

Az asszony mikor fiának már egy jártányi ereje sem maradt, átmentek a hospice házba, ahol az orvosok szerint körülbelül egy hete volt az együttlétre a családnak. Az anya a kannabisz olajat miután adagolni kezdte a gyerek kezén lévő sebek is elkezdtek gyógyulni, így azonnal újabb vérvizsgálatra vitték, ahol kiderült, valóban csoda történt. Az asszony könyvet is írt a történetükről, hogy megossza az emberekkel a rendkívüli tapasztalataikat.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kitálalt egy barát Kulcsár Edináról

borsonline.hu

Ennek a két terméknek az ára hamarosan az egekbe szökik

borsonline.hu

Gyászol Kovács Ákos: elcsukló hangon emlékezett meg a veszteségről

ripost.hu

"A házam elé járkáltatok" - Marics Peti rajongói rászálltak Tóth Andira

hirtv.hu

Szörnyűség Megerőszakolta saját testvérét egy székesfehérvári fiatal

mindmegette.hu

9 palacsinta, amit ki kell próbálnod, ha unod a klasszik kakaóst

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

borsonline.hu

Hét városból rohantak a tűzoltók Magyarbánhegyesre, hatalmas a baj

borsonline.hu

Súlyos következménye lett Szabó Zsófi és Shane Tusup balhés szakításának

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

Rezsi

Rezsicsökkentés: 10 tipp, ha spórolnál a gázon

Rezsi

Most jelentették be: áramkedvezményről döntött a kormány, ők a jogosultak