Aktuális

Veronai buszbaleset: Megjutalmazzák az életmentő hősöket?

M. S., M. R.

2017. február 2. csütörtök 04:10

Több utas is hősies bátorságról tett tanúbizonyságot a veronai buszkatasztrófánál, nekik nem csak erkölcsi, hanem anyagi elismerés is járna.

Életmentő Emlék­érmet adományozhat a kormány a veronai buszbaleset élő és elhunyt hőseinek is – tudta meg a Bors. A jogszabály szerint a kitüntetést az kaphatja (posztumusz is), aki más, életveszélyben lévő személy megmentése érdekében saját életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Az emlékéremmel háromszázezer forint pénzjutalom jár. A Bors Kovács Zoltán kormányszóvivőtől tudakolta: jár-e a veronai hősöknek az elismerés. Lapzártánkig nem érkezett válasz. Közben kiderült: tévesek azok az olasz sajtóinformációk, amelyek szerint meggyanúsították a busz magyar sofőrjét.

Tegnap a Bors telefonon érte utol a járművet üzemeltető Pizolit Kft. igazgatóját, aki közölte: nem tud munkatársa meggyanúsításáról. – Az olasz hatóságok eddig semmilyen formában nem vették fel a kapcsolatot cégünkkel. A magyar rendőrség természetesen megkezdte a vizsgálatot, minden lehetséges módon segítjük a munkájukat. Örülök, hogy sofőr kollégám él, és abban is bízom, hogy felépül. Minden bizonnyal ő is fontos információkkal szolgál majd a baleset körülményeiről – tette hozzá Czakó.

Szijjártó Péter  külügyminiszter korábban bejelentette: előreláthatólag pénteken hozhatják haza a buszbaleset áldozatainak holttestét.

Jótékonysági koncert

Nyíregyháza Önkormányzata és a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház jótékonysági hangversenyt szervez a Nyíregyházi Cantemus Kórus közreműködésével a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére. A koncert február 16-án (csütörtökön) este fél hétkor kezdődik a társszékesegyházban. Az előadás ingyenes, adományaikat a helyszínen elhelyezett gyűjtőládákba helyezhetik a résztvevők.

További cikkek

Dráma

A gyerekszoba előtt állt meg az elszabadult kamion Bodogláron

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Tekintélyes japán tudományos elismerést kapott Karikó Katalin

888.hu

Ki gondolta egyáltalán, hogy van diplomája?

origo.hu

Kitette a netre, hogy 417-tel száguldott az autópályán, a rendőrség nem hagyja annyiban - videó

zaol.hu

Piros bikiniben pihent a jakuzziban a hévízi szépség

mindmegette.hu

Így lesz vajpuha a tepsis-mustáros tarja, vele sült krumplival maga az álom!

vg.hu

Elhunyt Csollány Szilveszter

ripost.hu

Kitört a celebháború: Kulcsár Edina új pasija keményen beszólt Alekosznak

origo.hu

Szívszorító szavakkal búcsúzott Csollány Szilvesztertől olimpiai bajnok barátja