Aktuális

Miután megfojtotta menyasszonyát, merült fel, hogy feleségével is végezhetett

Bors

Létrehozva: 2017.02.23.

Elkábította és megfojtotta szerelmét az a brit férfi, aki elfogása után semmilyen megbánást nem mutatott, tettét kizárólag anyagi haszonszerzésből követte el, és elfogása után az is felmerült, hogy első feleségének haláláért is ő a felelős - írja a MailOnline.

Ian Stewart az interneten ismerte meg Helen Baileyt, aki gyermekkönyvek írásából szerzett jelentős vagyont. Az 56 éves számítógépszakember sokáig nyomát sem mutatta kegyetlenségnek, a nő és ismerősei nem is sejtették, hogy mire képes.

Bailey tavaly április 11-i eltűnése után Stewart azt állította, hogy barátnője hagyott egy cetlit, amiben azt írta, hogy kicsit magára akar koncentrálni, ezért eltűnik. Ebből azonban egy szó sem volt igaz, Baileyt saját házának garázsa alatt találták meg a csatornában, kutyájával együtt. A férfi hetekig gyógyszerekkel kábította a nőt, aki ezek hatásától bepánikolt. A tojásrántottába csempészett gyógyszernek köszönhetően a nő a legváratlanabb pillanatokban ájult mély álomba, az érthetetlen tünetek miatt pedig már a különböző betegségekre gondolt. Stewart végül tavaly nyáron vélhetően egy kispárnával megfojtotta áldozatát, végzett annak kutyájával is, és mindkét holttestet a ház alatti csatornába rejtette, majd a nő autójával elállta a garázs azon részét, ahová a nőt testét eldugta. A férfit később több felvételen is felfedezték, ahogy egy párnát rejt el egy szemétlerakóban, feltételezés szerint a gyilkossághoz felhasznált eszközt. A férfi előbb azt állította, hogy a nő saját akaratából tűnt el, később már két férfit említett, akik elrabolhatták menyasszonyát.

Stewart egyértelműen nyereségvágyból követte el a gyilkosságot, a nő halálának köszönhetően nagyon kényelmes életre készült, két ház állt a rendelkezésére, plusz egy jelentős összeg, amelyet a nő életbiztosítása után kapott. Bailey 2002-ben írta meg először végrendeletét, de a férfi megismerése után, 2014-ben megváltoztatta azt, és belevette a férfit is, sőt, vagyona javát ő örökölte volna. Ez körülbelül 3,3 millió fontot (1,1 milliárd forint) jelentett volna.

Azonban az elmúlt héten kezdődő tárgyalás során egyértelműen bebizonyosodott, hogy Stewart volt az elkövető, minden erőfeszítése ellenére kiderült, hogy tettét anyagi haszonszerzés motiválta.

– Egy ember megölése már magában szörnyű tett, ám ez a férfi ezek után még el is rejtette, és úgy tett, mintha minden rendben lenne, még saját gyerekének is hazudott, ez jól mutatja, hogy mennyire elvetemült, aljas tettről van szó – mondta a nyomozást vezető Jerome Kent. Charles White ügyész szerint Stewartnál a bűntudat és az empátia teljes hiányát tapasztalták.

A letartóztatás perceit egy rendőr mellkasára erősített kamera rögzítette, ezen jól látszik, hogy a férfi meglepődve fogadta a letartóztatására érkező szerveket, és amikor megemlítették, hogy menyasszonya meggyilkolásával vádolják, annyit kérdezett vissza, hogy most „Viccel?”.

A férfit szerdán bűnösnek találták gyilkosság vádjában, akár életfogytiglanit is kaphat. Ugyanakkor a történtekből kiindulva a hatóságok jelezték, hogy megvizsgálják a férfi első feleségének a halálát is, ugyanis utólag már az is gyanússá vált. Stewart gyermekeinek anyja epilepsziás roham által vesztette életét, ám a történtek után megkérdőjeleződött ártatlansága.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177935_auto_resized.jpg
origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27628_resized.jpg?avcount=1714554310
origo.hu

Elképesztő dráma: így mentették meg a tűzoltók a Szabadság hídról leugrani készülő nő életét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178986_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Eltűntek a közös fotók, baj lehet a korábbi Fradi-sztár házasságával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175766_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176568_auto_resized.jpg
ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173057_auto_resized.jpg
vg.hu

Általános üzemanyagár-csökkenés jön szerdától – ennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27627_resized.jpg?avcount=1714554310
origo.hu

Hónapokig csalta vőlegényét az ismert énekesnő Marics Petivel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176985_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 1.: a Szűz hallgasson a megérzéseire, a Bak kapcsolódjon ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177819_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714554310
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178437_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljesült Vajna Timi elhunyt nagymamájának leghőbb vágya

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Bérlet

Szentkirályi Alexandra: 15 ezer ember kedvezménye került veszélybe Karácsony miatt

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/-dVnw6Rs2WtXo5F7vxk3qq0z8843cA-LZc3Sn72cEIU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyMGMzMWI0YTY3ZjQ0OTY4ZWY1Y2M1OTU1ODQyNDY4.jpg
Karambol

Szabálytalan sofőr okozott tragédiát az M3-ason – megrázó felvételek