Aktuális

Húszcentis a világ legkisebb rendőrkutyája

Bors

2017. február 16. csütörtök 10:30

<p>Tíz éve üldözi a bűnt a vi­lág első csivava rendőrkutyája. Midge ma már lepipálja nagytestű kollégáit, pedig gazdája, a seriff azt hitte, viccelnek, amikor mellé osztották be.</p>

Dan McClelland ohiói seriffet rendőrkutyája tette híressé. Négylábú partnere, aki számos bűnügyet felderített, csupán néhány kilót nyom, ugyanis egy csivava. Persze könnyű dolga van, hiszen bármilyen kis lyukon is befér leleplezni a gaztevőket. A Midge névre hallgató barna-fehér szuka A kutyák titkos élete című angol ismeretterjesztő műsorban tűnt fel, megőrjítve a nézőközönséget. A húsz- centis ku­tyus minden sztereotípiát megdöntött, me­­lyért hálás lehet megbélyegzett fajtája. Neki köszönhetően talán az apró- testű kutyákat nem plázacicák retiküljének tartozékának tekintik majd. Társa, Dan már tíz éve dolgozik vele. A seriff a Daily Mailnek elárulta, nagyon jó döntést hozott a különös választással.

– Nem a legmacsósabb dolog olyan rendőrnek lenni, akinek a kutyája úgy néz ki, mintha Paris Hiltoné lenne. De nem kell a tér legnagyobb kölykének lenni ahhoz, hogy jó dolgokat hajts végre. A na­gyobb testű kutyák, mint például a gyakran rendőrkutyaként alkalmazott a német juhászok ugyan jóval félelmetesebben festenek nála, de Midge a legjobb partner. Detektívorra tíz különböző narkotikumot tud megkülönböztetni, és befér olyan helyekre is, ahová a legtöbb rendőrkutya legfeljebb csak a mancsát tudná bedugni. Bár nem képes a szó szoros értelmében nyakon csípni a bűnözőket, sok bűnügyet segített már felgöngyölíteni. 

Bátor nyomozó

A csivava a világ egyik legkisebb kutyafajtája. Ősi fajta, Mexikóból származik. Az Amerikai Egyesült Államokba 120 éve, Magyarországra nagyjából ötven évvel ezelőtt érkezett.

Nagy füleinek köszönhetően a leg­apróbb zajokat is meghallja, nagyszerű jelzőkutya. A tévhitekkel ellentétben bátor természetű, nagyobb állatokra is rátámadhat.

Marmagassága 16–20 centi, testtömege 1,5–3 kiló, várható élettartama 9–12 év.

– Számos letartóztatásban, rajtaütésen vett részt, percek alatt átvizsgál járműveket és iskolai szekrényeket. Ez nélküle órákba vagy napokba is telne – dicsekedett Dan.

Midge nagyszerűen kommunikál partnerével, minden helyzetben nyugodtan viselkedik.

– Amikor megtudtam, hogy őt szánják mellém, azt hittem, viccelnek – emlékszik vissza a seriff. – De Midge igazi úttörő. Nem szeretnék német juhászt, szeretném azt hinni, hogy ugyanolyan jó társam van, mint ők, csak kicsi csomagolásban – tette hozzá Dan.

További cikkek

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Tragédia

Megrázó részletek a nyíregyházi tragédiáról: a hátsó szélvédőn repült ki a szörnyethalt 22 éves anya

Ez is érdekelhet

origo.hu

Luxusautójával ment edzésre Dzsudzsák Balázs - kép

life.hu

"Milyen rúzst használsz, Norbika?" - Támadják a kommentelők Schobert Norbit: fotó

magyarnemzet.hu

Eddig bírta a kommentáradatot az egykori szépségkirálynő új barátja

kemma.hu

Halálos baleset Tatabányán: vélhetően rosszul lett az ütközés előtt az áldozat

origo.hu

Hatalmas robbanás lesz az űrben idén

vg.hu

Zacher Gábor: megnyerheti a koronavírus elleni csatát Csollány Szilveszter

origo.hu

124 mérges kígyóval körbevéve találtak holtan egy férfit az otthonában – videó

nemzetisport.hu

Videó: a furcsán futó matematikus bíró elvitte a show-t az Afrika-kupán

borsonline.hu

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence