Aktuális

Felrúgta születésnapi tortáját a budapesti állatkert 4 éves „kiselefántja” – képek

L. B.

Létrehozva: 2017.02.14.

Forrás: Benkő Vivien

Boldogan döcög anyukájával, Angellel Asha a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kis elefánt már négy éve született, azóta is a park egyik legnagyobb sztárja. Csaknem százan tolongtak kedd délben azért, hogy egy pillantást vessenek a szerelmesek napján született „csöppségre”.

– Háromemeletes tortával és egy gumiból összetákolt mini­elefánttal készültünk a nagy napra. A torta lapját zabból, korpából és lisztből sütötte, a négyes számot pedig kenyértésztából készítette a galgahévízi pékség. A lapok közti krémet réti széna biztosította, az oldalát pedig Asha kedvenc gyümölcseiből raktuk ki. A játékelefántot az egyik gondozónk készítette – meséli lapunknak Hanga Zoltán, az állatkert sajtósa.

A kis elefánt egyébként 70–80 kilóval született, a legutóbbi mérésnél pedig már 1560 kilót mutatott a mérleg. Ez azonban elefántsúlyban mérve nem sok, édesanyja, a kimondottan törékeny testalkatú Angel 2,7 tonnát nyom. Asha születésnapi tortáján kívül egy fontos bejelentésre is sor került az ünnepség során. Dr. Sós Endre, az állatkert vezető állatorvosa bejelentette, hogy a fiatal ormányosnak testvére születik november környékén. A jövevény nemét ugyan még nem lehet tudni, de a neve a hagyományok szerint biztosan „A” betűvel fog kezdődni.

Kapcsolódó jegyzetünket itt találja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek