Aktuális

A Bors munkatársa Veronából: Sokkos állapotban a veronai busztragédia túlélői

Bors

2017. január 21. szombat 22:21

Fegyelmezetten, de láthatóan megtörten viselték a hatósági procedúrát a péntek éjszakai veronai busztragédia túlélői – a Bors ahhoz a hotelhez érkezett, ahová a Szinyei Merse Pál Gimnázium hamarosan hazainduló, a balesetet szerencsésen túlélő könnyebb sérült tanulóit hozták. A Hotel Ibis előtt jelenleg is hat rendőrautó tartózkodik.

Lapunk helyszíni tapasztalatai alapján a legtöbb gyermek nehezen tud még több mint húsz órával a baleset után is megszólalni, láthatóan sokkos állapotban vannak. Fáradtak, szótlanok. A segítségükre érkező tolmács igyekszik tartani bennük a lelket.

Sokukért szüleik már megérkeztek, és 20 óra után hazaindultak velük Budapestre. Érthető módon szüleik sem szívesen beszélnek, egyikük a Borsnak annyit mondott, „nem lenne értelme” mondani semmit. Az egyik aggódó anya, mikor végre megölelhette fiát, zokogva borult a nyakába.

Volt, akit más szálláshelyre vittek el este a rendőrök, ugyanis a kihallgatások még nem értek véget, és úgy tudjuk, vasárnap is folytatódnak.

A helyszínen Győrfi Pál, a Magyar Országos Mentőszolgálat vezetője azt mondta: jelenleg még hat súlyos sérültet kezelnek két veronai kórházban. A könnyebben sérült gyerekek jellemzően nem égési sérüléseket szenvedtek, volt, akinek a kisujja törött el. Volt fiatal lány, akinek az arca sérült.

Akad azonban, aki már hazamenne, mert a szüleik megérkeztek értük, ám őket Veronában tartják a hatóságok a kihallgatások miatt.

Ugyancsak a helyszínre érkezett az iskola kerületének polgármestere, Hassay Zsófia, aki elmondta, minden segítséget megkaptak az olasz hatóságoktól. A gyerekek főként ruhákat kértek, sokuknak mindene a buszban égett.

További cikkek

Hazafiság

Nyitrai Zsolt: a polgárőrség egyfajta modern hazafiságot jelent a mai Magyarországon

Tragédia

Tragédia történt Újpesten, egy holttest hever a panelház előtt

Ez is érdekelhet