Aktuális

Vérfürdő Szentendrén: Jogos önvédelem volt az 56 szúrás?

M. S.

Létrehozva: 2016.11.17.

A védelem azt szeretné bebizonyítani, hogy K. Attila önvédelemből szúrta meg ötvenhatszor szerelmét, az ismert szentendrei vendéglőst, H. Henriettát.

A sokat tapasztalt nyomozókat is elborzasztotta a látvány, amely tavaly márciusban a szentendrei családi házban a szemük elé tárult. A 42 éves étteremtulajdonost, H. Henriettát 56 késszúrással ölte meg udvarlója, az angliai munkából hazaérkező, nála majd 10 évvel fiatalabb K. Attila.

A vád szerint a kétgyermekes asszony kikosarazta a férfit, K. Attila elméje ezért borult el. A férfi ajándéknak szánta a kést, amellyel végül megölte szerelmét. K. Attila is megsérült a gyilkosság elkövetésekor, a helyszín közelében feküdt eszméletlen állapotban, amikor rátaláltak.

Korábbi hírek szerint a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, a védelem álláspontja szerint azonban a sérülései védekezés közben keletkezhettek. K. Attila nem tudja felidézni az ominózus este minden pillanatát, a pszichológus szakértő szerint nem kizárható, egy énvédelmi mechanizmus következtében törlődtek bizonyos emlékei.

Minden­esetre a védelem most azt próbálja bebizonyítani, hogy a késsel Henrietta támadhatott Attilára, meg is sebesítette őt, azaz a férfi egy jogos önvédelmi helyzetben, de tudatborult állapotban ölt. Az orvosszakértő talált olyan sérüléseket Attilán, amelyekről nem lehet kizárni, hogy egy védekező mozdulat közben keletkeztek. 

A védelem most a lakásban és az utcán talált vérminták elemzését kérte, amelynek a bíróság helyt adott. A tegnapi tárgyaláson jelen volt Henrietta idős édesapja is, aki nem kívánt nyilatkozni. Annyit azonban elmondott, hogy őt és feleségét is rettentően megviselte lányuk elvesztése, a gyászoló férfit a mai napig rémálmok gyötrik. Az apa egyetlen kívánsága, hogy az igazságszolgáltatás méltó ítéletet hozzon az ügyben.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek