Aktuális

„Nincs más lehetőségünk” – mondta a 15 éves, rendőrökre lövő, majd öngyilkos pár (videó)

Bors

Létrehozva: 2016.11.15.

Élőben közvetítette egy 15 éves orosz pár az interneten a lövöldözésüket a rendőrökre, aztán öngyilkosak lettek.

A lövöldözés azután indult ki, hogy a fiú, Denis meglőtte a lány, Katya anyjának lábát, mert utóbbi nem engedte, hogy a fiúnál aludjon lánya.

A hat hónapja járó fiatalok az élő videók közvetítésére létrehozott Periscope alkalmazáson keresztül végigközvetítették a történteket, és képeket is készítettek, amelyeket szintén kiraktak az internetre.

Az orosz Nemzeti Gárda a TASZSZ hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a fiatalok saját magukkal végeztek, ők nem lőttek rájuk. Katya a videóban arról is beszélt, „nincsen más lehetőségünk”. Denis ehhez azt fűzte hozzá: „ha nem adjuk meg magunkat, meghalunk. De ha megadjuk magunkat, akkor soha többé nem láthatjuk egymást.” 

Egy olyan képet is kiraktak, ahol Katya fegyvert tart Denis fejéhez.

Denis a VK nevű orosz „Facebookon” utolsó bejegyzésében azt írta:

„Szeretlek, de nem vetted észre, hogy tönkretetted az elmém és az életem. Viszlát barátok és család, és minden ismerős! Ne aggódjatok, stílusosan búcsúzom. Sok szerencsét az életetekhez, és ne féljetek úgy élni az életetek, ahogy szeretnétek, vagy ahogy jól érzitek magatokat. Élj az örömök miatt, ez a legjobb élet. Szeretlek titeket!”

Az ehhez hasonló esetek nagyon ritkák Oroszországban, már csak azért is, mert nagyon komolyan szabályozva van az országban a fegyverviselés. Katya a fegyvereket azzal magyarázta, hogy a házban azért tartanak két fegyvert és egy doboznyi töltényt (legalábbis ennyi látszik a felvételen), mert mostohaapja a „speciális erőknél” dolgozik.

A pár a videóban jókat viccelődik, röhög,  igaz, egy lövésdördülésnél azonban Katya elsikítja magát. A lány még akkor is csak nevet, amikor Denis a rendőrök autójára tüzel.

Közben cigiznek, isznak, és válaszolnak osztálytársaik neten feltett kérdéseire. Arról beszéltek, hogy a konfliktus három nappal korábban kezdődött a szüleikkel, azóta elbarikádozták magukat a házban. Denis ekkor ismerte be, hogy lábon lőtte Katya anyját, és félnek, hogy évtizedekre börtönbe kerülnek, ha megadják magukat.

A TASZSZ-nak a gyerekügyi ombudsman azt ígérte, ki fogják vizsgálni ezt „a szörnyű tragédiát”.

A nyomozók az eset után arról beszéltek, hogy a rendőröket eredetileg egy eltűnt tinédzser ügyében hívták ki, aztán csak azon kapták magukat, hogy rálőnek a kocsijukra.

Órákig próbáltak tárgyalni a fiatalokkal, aztán egy kábító gránátot dobtak a házba, amikor beértek, már holtan találták meg őket.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek