Aktuális

Letöltendő börtönt kértek a lovát éheztető gazdára

Bors

Létrehozva: 2016.11.27.

<p>Még akkor sem törődött a csontsoványra fogyott csődörrel a gazda, amikor az állatorvos figyelmeztette, gondatlansága a hátas életébe kerülhet. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés büntetést indítványozott.</p>

Állatkínzással vádolják O. L.-t, aki a lakóhelyén hét lovat tartott. A vádirat szerint a férfi az állatok számára nem adott elegendő mennyiségű táplálékot, kizárólag szálas takarmánnyal etette azokat, szemes takarmányt a lovak nem is kaptak. Idén január 1-jén a férfi 15 éves fekete csődöre nem tudott lábra állni, ezért a vádlott állatorvost hívott hozzá. Az ügyeletes állatorvos megállapította, hogy a ló rosszul táplált, keresztgyengeségben szenved és a vádlott a többi ló számára sem biztosít megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot.

A beteg lónak injekciót adott az állatorvos, majd közölte, hogy a kezelést 2-3 nap múlva meg kell ismételni és a beteg ló fokozott táplálására, valamint arra is felhívta a férfi figyelmét, hogy fel kell keresnie a körzeti állatorvost. O. L. ennek ellenére a körzeti állatorvost nem kereste fel, a beteg állat további kezelése iránt nem intézkedett. Azzal, hogy a vádlott nem adott megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékot az állatnak, fogai túlnőttek, a rágási zavarok következtek be. Az állat, ezért egy idő után nehezen, majd nem evett, éhezett, mely különös szenvedést okozott neki, ennek következtében pusztult el. Az ügyészség, a már többször büntetett vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést indítványozott.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek